Onze test: de BISSELL SpotClean Hydro Pro tapijtreiniger

Deze week had ik het plezier om de BISSELL SpotClean Hydro Pro tapijtreiniger uit te testen. En dat kwam net op tijd, want met een Franse bulldog in huis die veel haar verliest en soms eens ziek kan zijn op het tapijt, komt dit toestel als geroepen! In deze blogpost deel ik mijn ervaring en geef ik jou mijn eerlijke mening over deze tapijtreiniger. Lees dus snel verder.

Door Sarah

Unboxing

We beginnen bij het begin: wat zit er allemaal in de doos? Uiteraard de tapijtreiniger zelf die verrassend licht en compact is, maar daarnaast worden er ook 4 kleine wieltjes meegeleverd (waardoor je de reiniger gewoon op de grond kan zetten en hij makkelijk met je mee rolt), 3 verschillende borstels en een flacon met Bissell-reinigingsformule om de oppervlakten grondig mee te kunnen kuisen. Dit reinigingsmiddel ruikt ook heerlijk, dus dat is een mooie extra.

De handleiding voor de SpotClean Hydro Pro tapijtreiniger is, zoals bij alle Bissell-toestellen, zeer duidelijk en eenvoudig. Volg gewoon de uitleg op de pictogrammen en voilà. Om de tapijtreiniger te kunnen gebruiken moet je de verswaterbak simpelweg vullen met een deel wat en een tweede deel schoonmaakmiddel. De hoeveelheden van elk staan op de zijkant van de bak aangegeven. Wanneer de waterbak gevuld is, zet je hem terug in het toestel en kan je ermee aan de slag. Kies gewoon nog je opzetstuk en de reinigingsstand en je kan beginnen reinigen.

Het gebruik

De SpotClean Hydro Pro tapijtreiniger is eigenlijk een dieptereiniger. Hij reinigt namelijk een heleboel uiteenlopende oppervlakken zoals tapijt, bekleding, auto-interieurs, tegels en zelfs sneakers. Je kan er dus ook stoffen zetels, matrassen en kussens mee reinigen.

Deze dieptereiniger heeft 3 verschillende reinigingsstanden waarmee je alle soorten vlekken en vuil verwijdert: een stoomfunctie, een krachtige hydrofunctie voor diepe, vuile vlekken en een HydroSteam-functie die stoom en water combineert. Elke stand heeft zijn eigen sterkte:

  • De stoomfunctie werkt het best tegen vloeibare vlekken zoals van warme dranken, of gekleurde dranken zoals wijn of frisdranken. Ook etensresten en kleverige vlekken krijg je het makkelijkst weg met de stoomfunctie.
  • De HydroSteam-functie werkt op hetzelfde type vuil en vlekken als de stoomfunctie, maar heeft dankzij zijn gecombineerde kracht van stoom én water een beter resultaat op tapijten en karpetten.
  • De hydrofunctie, oftewel waterfunctie, gebruik je dan weer het best voor diepgaande vlekken zoals van hondenpoten, grasvlekken, of verse producten die snel een vieze geur achterlaten zoals melk.

De SpotClean Hydro Pro wordt ook geleverd met 3 aparte borstels waartussen je makkelijk kan wisselen naargelang het type vuil of het oppervlak dat je wil schoonmaken: 2 universele borstels – een van 7 cm en een van 12 cm – en een borstel voor zeer krachtig, diep schrobben. De 2 universele borstels werken vooral goed op stoffen en bekleding zoals tapijten, zetels en gordijnen. De schrobborstel gebruik je dan weer best voor niet-stoffen oppervlakken zoals tegels, maar ook bijvoorbeeld sneakers. 

Het verdict

De BISSELL SpotClean Hydro Pro tapijtreiniger is een van die producten die doet wat het belooft. En zelfs meer! Initieel dacht ik dat ik er enkel tapijten mee kon reinigen, wat op zich al een hele prestatie is, maar toen ik hem effectief begon te ontdekken bleek hij veel meer te kunnen dan dat. Het komt dan waarschijnlijk niet als verrassing dat mijn review van dit toestel zeer positief is. Laten we daar even dieper op ingaan.

Laten we beginnen met zijn meest vanzelfsprekende functie: tapijten reinigen. Ik heb in mijn living een kortharig tapijt dat vrij snel vuil en hondenharen verzamelt. Mijn hond vertoeft elke dag namelijk uren op het tapijt, wat natuurlijk heel schattig en gezellig is, maar daardoor raakt het tapijt niet alleen vol haren, maar ook huidschilfers en vuil vanop zijn vacht en poten. Wie zelf een hond in huis heeft weet misschien dat dit onaangename geurtjes tot gevolg kan hebben, zeker na een tijd. Ik stofzuig het tapijt natuurlijk wekelijks grondig, en heb zelfs al een paar keer met zuiveringszout de geurtjes proberen weg krijgen, maar helaas was dit nooit genoeg. Deze SpotClean Hydro Pro was daarom een godsgeschenk. Dankzij de stoomfunctie en de bijgeleverde reinigingsformule is mijn tapijt nu properder dan ooit, en zijn alle onaangename geurtjes eindelijk volledig weg!

Na het schitterende resultaat op mijn tapijt, testte ik de BISSEL dieptereiniger uit op mijn zetel. Ook daar kruipt mijn hond nogal graag eens op (zeker als we niet thuis zijn) dus ook mijn zetel zit vaak vol hondenharen of soms zelfs kleine, vuile plekjes. Ook de zetel kuis ik zeer regelmatig met de stofzuiger en een spons en vochtige doek, maar dat neemt veel tijd in. Met de SpotClean Hydro Pro maak ik mijn zetel in luttele minuten schoon én ruikt hij weer helemaal fris en lekker. Ik moet hier wel bij zeggen dat, hoewel het overgrote merendeel van vlekken, haren en ander vuil meteen weg was, ik diep aangekoekte, kleine plekjes niet helemaal weg kreeg. Zelfs met de hydrofunctie moest ik sommige vlekjes toch nog met mijn vinger wegkrabben. Maar heel eerlijk: dat stoorde me ook totaal niet. Deze dieptereiniger werkt zo goed, op zoveel verschillende oppervlakken, dat ik echt niet verwachtte dat hij élk type vuil even goed en in een mum van tijd zou weg krijgen. Dat lijkt me gewoon niet realistisch, want elk toestel heeft zijn limieten.

Ten slotte testte ik hem ook uit om kalkvlekken op de tegels in mijn badkamer weg te krijgen en, ja hoor, het werkt! We kunnen dus zeker stellen dat de BISSELL SpotClean Hydro Pro echt veel meer is dan een ‘gewone’ tapijtreiniger.

Conclusie? Als je kinderen in huis hebt die vaak vanalles morsen of vuil maken, of huisdieren die haar verliezen, is deze BISSELL SpotClean Hydro Pro dieptereiniger een zeer handig toestel om in huis te hebben. Het maakt de meeste oppervlakten beter schoon dan elke andere manier van kuisen, of maakt op zijn minst het kuisproces een pak makkelijker en sneller. Ik zou dit toestel dus zeker en vast aanraden.

 

+ Reinigt een resem aan oppervlakken, waaronder tapijt, bekleding (zetels, gordijnen, kussens), auto-interieurs, tegels en zelfs sneakers
+ Licht en compact
+ Grote vuilwatertank van 1,5 L
+ Hoge zuigkracht (1000 W vermogen)
+ 3 verschillende borstels
+ Bissell kuisproduct gratis meegeleverd

– Werkt niet op maandenlange, aangekoekte vlekken op de zetel

BISSELL TAPIJTREINIGER
SPOTCLEAN HYDRO PRO

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...