Test: Rowenta X-Force Flex 15.60

Met een kitten in huis, is dagelijks stofzuigen een must. Hij rent spelend door het huis, schenkt geen aandacht aan z’n natte pootjes en weet nog niet goed hoe hij alle kattenbakvulling in de kattenbak laat liggen 😊 Een draadloze stofzuiger met dweilfunctie is dus een superhandig hulpje. Net daarom ben ik heel blij dat ik de Rowenta X-Force Flex 15.60 gedurende een aantal weken mag testen.

Door Mélissa

door | 27 oktober | Thuis

Out of the box

ROWENTA X-FORCE FLEX

Wat me meteen opvalt wanneer ik de grote doos van de Rowenta X-Force Flex 15.60 open? De talrijke accessoires! Er is voor elk type reiniging een gepast mondstuk meegeleverd. Net als een losstaand oplaadstation om de steelstofzuiger op te plaatsen wanneer je hem niet gebruikt. Daar kan je ook enkele accessoires aan bevestigen voor een makkelijke opberging na elke schoonmaakbeurt.

Welke opzetstukken zijn meegeleverd?

ROWENTA X-FORCE FLEX

In de doos van deze draadloze stofzuiger vind ik veel accessoires. Een overzichtje:

– Een standaard turboborstel voor de vloeren
– Een kleine turboborstel voor kleine oppervlakken waar dierenhaar op ligt
– Een kierenzuiger voor de plinten of de auto
– Een meubelborstel om de zetel aan te pakken
– Een borsteltje met een flexibele buis voor de trap
– Een dweilhulpstuk om de vloeren met nat schoon te maken

Ik gebruik vooral de standaard turboborstel om de vloer dagelijks schoon te maken, het mondstuk om te dweilen om wekelijks te dweilen en de kleine turboborstel om de zetel te ontdoen van dierenhaar. De andere accessoires komen minder vaak aan bod, maar ze zijn handig wanneer ik de plinten, de trap of de auto schoonmaak.

3 uur opladen = tot 80 minuten schoonmaken

ROWENTA X-FORCE FLEX

Ik laad de batterij ongeveer 3 uur op in het stopcontact en wanneer de drie blauwe lampjes branden is de batterij volledig opgeladen. Dan gebruik ik mijn Rowenta X-Force Flex 15.60 voor het eerst. De batterij gaat, afhankelijk van de gekozen instelling tot 80 minuten mee. Dat is vrij lang voor een steelstofzuiger, dat weet ik uit ervaring met andere modellen.

Aan de slag met de Rowenta X-Force Flex

ROWENTA X-FORCE FLEX

Het is zaterdagvoormiddag en nadat ik het stof heb afgedaan, ga ik aan de slag met de stofzuiger. Ik maak de turboborstel vast aan de steel en klik dan ook de kruimeldief op zijn plaats. Fluitje van een cent, alle onderdelen klikken makkelijk aan elkaar vast. Dan kies ik de gewenste stand, voor de vloeren gaat mijn voorkeur uit naar de eco-modus, deze produceert ook amper decibels, wat mijn kleine speelvogel zeer weet te appreciëren. Hij loopt er niet van weg, in tegendeel hij kijkt ernaar met nieuwsgierige oogjes.

Is hij wel zo’ X-Force’?

ROWENTA X-FORCE FLEX

Z’n naam belooft alvast sterke troeven voor een steelstofzuiger: kracht en flexibiliteit. Maar klopt dit wel? Ja! Al snel merk ik hoe krachtig de Rowenta X-Force Flex 15.60 wel is. In tegenstelling tot andere steelstofzuigers die ik weleens gebruikte, laat dit model geen kruimeltje liggen. Ik hoef geen twee keer over dezelfde plaats te stofzuigen. Zelfs het beetje kattenbakvulling dat op de grond ligt, neemt hij in één beweging met zich mee én dat in eco-stand. Nadien test ik ook de automatische snelheid uit. Deze stand zorgt ervoor dat de stofzuiger zelf bepaalt welk vermogen het meest adequate is voor elk vloertype.

Is hij wel zo ‘Flex’?

ROWENTA X-FORCE FLEX

Ook hierop zoek ik het antwoord door de stofzuiger te gebruiken om onder meubels of onder het bed te stofzuigen. Ik hoef enkel op de ‘Push’-knop te drukken en hij plooit z’n steel. Ik hoef me niet te bukken. Eens klaar met onder de tafels en het bed te stofzuigen, trek ik de steel gewoon omhoog en klikt hij vanzelf opnieuw in zijn normale vorm.

Weg met de dierenhaartjes

ROWENTA X-FORCE FLEX

Nu ik klaar ben met het stofzuigen van de vloeren, neem ik ook graag de krabpalen en de zetel onder handen. Weg met de kruimels en de haartjes! Ik haal de kruimeldief van de steel en bevestig de mini-turboborstel erop. Ik kies deze keer voor de max-modus voor extra kracht, want ik weet hoe hardnekkig kattenhaar wel kan zijn op stoffen meubels. Het resultaat? Opnieuw propere zitplaatsen voor iedereen 😉

Dweilen met de Rowenta X-Force Flex

ROWENTA X-FORCE FLEX

Zoals altijd eindigt mijn schoonmaakroutine op zaterdag met een dweilbeurt. Hiervoor gebruik ik uiteraard het grote dweilmondstuk. Ik vul het met water en wat schoonmaakmiddel en sluit de klep bovenaan links op het mondstuk. Nadien bevestig ik het dweilhulpstuk aan de steel en het dweilen kan beginnen. Alles gaat zoals verwacht, de hoeveelheid water is correct en er kan voldoende water in het waterreservoir. Dit vul ik pas opnieuw bij wanneer ik aan de bovenverdieping begin. Ik ben veel sneller klaar dan wanneer ik met mijn emmer en dweil aan de slag ga.

Het stofreservoir leegmaken

ROWENTA X-FORCE FLEX

Na elk gebruik, maak ik het stofreservoir van de Rowenta X-Force Flex leeg. Dat gaat ook vlotjes. Op de kruimeldief staat een knop, die moet ik gewoon verschuiven om het reservoir los te maken. Ik neem het reservoir eraf, draai het zwarte deksel los, haal de filter eruit en ledig het reservoir boven de vuilbak. Ik kom niet in aanraking met het stof of ander vuil en klik het reservoir nadien weer makkelijk aan de kruimeldief vast.

Rowenta X-Force Flex 15.60: mijn verdict

ROWENTA X-FORCE FLEX

Mijn verdict over de Rowenta X-Force Flex 15.60 is positief. Ik vind hem bijzonder efficiënt en dankzij de vele opzetstukken kan je hem voor talrijke oppervlakken gebruiken. En natuurlijk is het ook een grote troef dat je ermee kan dweilen. De andere voordelen som ik hier even voor je op:

👍5 verschillende vermogensniveaus: eco, eco+, max, boost en automatische stand
👍Autonomie tot 80 minuten in eco-modus na 3 uur opladen
👍Het digitaal display op de kruimeldief toont hoeveel autonomie je nog over hebt
👍Plooibare steel waarmee je ook makkelijk onder meubels kan stofzuigen zonder te bukken
👍Efficiënt tegen dierenhaar dankzij de twee turboborstels en de boost-modus
👍Het stofreservoir is makkelijk te ledigen en je komt niet in aanraking met het stof
👍Knap toestel met mooie, blinkende accenten en ledverlichting voor een optimale zichtbaarheid op donkere plaatsen
👍Geleverd met een losstaand oplaadstation om de stofzuiger opgeladen te houden en waar ik ook de accessoires na gebruik op kan plaatsen
👍Je krijgt er een extra filter bij en je kan op het digitaal display zien wanneer het tijd is om de huidige filter te vervangen

👎Het enige minpunt dat ik heb ervaren is dat de Rowenta X-Force Flex vrij zwaar is. Hierdoor is de draadloze stofzuiger ook wat minder wendbaar.

ROWENTA X-FORCE FLEX

Rowenta X-Force Flex 15.60

In hetzelfde thema

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Elke week haal ik mijn emmer, dweil en reinigingsmiddel uit de berging om de vloeren schoon te maken. Maar deze keer pak ik het anders aan, want ik mag de de Black+Decker stoomreiniger testen. Of een stoomreiniger een goed alternatief is voor de emmer en de dweil? En...

Alles aan de kant, steelstofzuiger aan… en poetsen maar!

Alles aan de kant, steelstofzuiger aan… en poetsen maar!

Het feest is al voorbij… Hoe leuk en onvergetelijk het ook was, vandaag is het poetsen geblazen. Gelukkig is dat met een stevige steelstofzuiger zo gepiept. Nilfisk: robuust en wendbaar De nieuwe draadloze steelstofzuiger Nilfisk S1 Pet Care  (500 W) biedt een...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Deze maand was het stofzuigen geblazen, want ik mocht drie nieuwe steelstofzuigers van het merk Nilfisk testen: de S1 Home Plus, de S1 Allergy Plus en de S1 Pet Care Plus. Wat is het verschil en zijn er enkel plus-punten aan deze S1-reeks stofzuigers van Nilfisk? Ik...