Thuis getest: de Bissell CrossWave® HydroSteam™ PET Pro

Als het op kuisen aankomt, noem ik mezelf vaak een ‘luie neat-freak’. Ik heb graag een proper appartement, maar alles raakt zo snel weer vuil. Zeker met een Franse buldog in huis. Eens ik effectief begonnen ben aan de grote kuis, kan ik uren aan een stuk blijven poetsen tot alles kraaknet is. Het enige probleem is het ‘me eraan zetten’: dat deel kan namelijk soms even duren. Zeker als ik denk aan hoe ik eerst alles grondig moet stofzuigen en daarna nog enkele keren met de dweil moet passeren. Gelukkig biedt de Bissell CrossWave® HydroSteam™ PET Pro net daar een antwoord op. Hoe? Dat leg ik je uitgebreid uit in deze blogpost.

Door Sarah

door | 26 september | Thuis

Unboxing

De Bissell® CrossWave® HydroSteam™ Pet Pro is “een multi-oppervlaktereiniger speciaal voor huishoudens met huisdieren. Het stofzuigt, dweilt en droogt in één keer en heeft ook een extra stoommodus. De kracht van HydroSteam™ Technology pakt hardnekkige, plakkerige vlekken aan en verfrist zelfs tapijten.”. Dat belooft een krachtig toestel te zijn!

En dat was meteen ook mijn eerste indruk bij het openen van de doos. Eerst en vooral viel het me op hoeveel extra accessoires er bij zitten. Naast (uiteraard) de multireiniger zitten er ook niet 2, maar 3 borstels bij, een aparte stand om de reiniger op te zetten tijdens de zelfreinigingscyclus, kuisproduct van Bissell zelf (met een heerlijk frisse geur, moet ik zeggen) en een FreshStart Clean Out Cycle-oplossing voor tijdens de zelfreinigingsfunctie van het toestel.

Dan nu het belangrijkste: de multireiniger zelf. Zoals ik eerder al zei, merk je meteen dat dit een krachtig toestel is. Hij is namelijk iets zwaarder dan een klassieke stofzuiger, ook al merk je dit tijdens het kuisen amper. Daarnaast is de multireiniger niet draadloos, maar werkt hij via een klassiek elektriciteitssnoer van 7,5 m – wat gelukkig lang genoeg is voor de kamers in mijn appartement.

Mijn algemene eerste indruk is dus zeker positief, en ik sta vooral te popelen om hem uit te testen.

Gebruik

Mijn verwachtingen voor de Bissell CrossWave® HydroSteam™ lagen hoog, maar ze werden ook helemaal ingelost. Als eerste test probeerde ik hem uit op de laminaat-vloer in mijn appartement. Na een week lag deze goed vol met hondenharen, stof en pootvlekjes – ideaal dus om deze multireiniger op uit te testen. En ik moet eerlijk zeggen: ik was diep onder de indruk. Met slechts één veeg over de vloer waren alle haren en stof meteen weg, en kreeg de vloer zijn glans weer volledig terug. Om hetzelfde resultaat te verkrijgen zou ik normaal eerst grondig moeten stofzuigen (en dus meerdere keren over dezelfde stukken moeten gaan) en daarna stevig moeten dweilen. Een impressionante eerste prestatie.

Dus was het tijd voor de ultieme test: etensresten. Het eerste wat ik tegenkwam in mijn frigo was yoghurt, dus daar besliste ik het mee te doen. Het ambetante aan etensresten is dat je het vuil eerst met een doek of stuk papier moet weten op te kuisen, om er daarna met een dweil of doek en poetsmiddel over te gaan. Vooral vettere vlekken vol olie krijg je zelfs met een natte doek niet meteen weg. Als je net als ik soms wat onhandig bent of kinderen in huis hebt die vaak dingen vuil maken, krijg je dagelijks te maken met veel opkuis. Maar ook daar is deze Bissell CrossWave® HydroSteam™ goed voor – vooral dan met zijn stoomfunctie. Als test van deze functie morste ik wat yoghurt op de vloer en aanschouw: het vuil was in één keer weg.

Maar je moet mij niet op mijn woord nemen, bekijk de eerste tests hier:

Naast allerlei soorten vuil op houten vloeren en tegels, belooft deze allesreiniger ook tapijten op te frissen. En tijdens mijn test deed hij zelfs meer dan dat. Ik heb een tapijt gemaakt uit geweven jute dat onmogelijk leek proper te maken: de haren van mijn hond bleven er gewoon in vastgeklit en zelfs met mijn krachtige steelstofzuiger én met verschillende mondstukken kreeg ik de haren er niet uit. Tot nu. Al na de eerste veeg over het tapijt is een groot deel van de haren weg en zie je ook de kleuren van het tapijt weer opleven. Bekijk het zelf maar:

Zijn prestaties zijn dus indrukwekkend, maar wat daarna? Al dat vuil van de vloer en tapijten moet ergens naartoe. Ook hier biedt de Bissell CrossWave® HydroSteam™ een antwoord op: de zelfreinigingsfunctie. Je hoeft na gebruik dus niet zelf al het haar en vuil uit de borstel te halen, of de binnenkant van de stofzuigmond uit te kuisen. Met de zelfreinigingsfunctie gebeurt dit allemaal automatisch. In de doos zit er zelfs een FreshStart Clean Out Cycle-oplossing die je in het waterreservoir van de multireiniger kan toevoegen om alles nog beter uit te kuisen en onaangename geurtjes in de borstel volledig weg te krijgen.  Super handig!

Het verdict

Na deze test kan ik dus eerlijk zeggen dat de Bissell CrossWave® HydroSteam™ PET Pro doet wat hij belooft: het is een multi-oppervlaktereiniger die stofzuigt, dweilt en droogt in één keer en die dankzij de stoommodus zelfs hardnekkig vuil en etensresten wegwerkt. Het is een krachtig toestel dat je huis of appartement proper, glanzend en fris ruikend achterlaat.

Maar deze kracht heeft natuurlijk ook wel zijn nadeel. Meer specifiek: het geluid en het feit dat hij niet draadloos is. Hij maakt toch een iets harder geluid dan mijn draadloze steelstofzuiger, wat ergens ook normaal is omdat die minder kan. Hoe krachtiger een toestel is, hoe meer vermogen er achter zit en vaak dus ook meer geluid.

Ook het elektriciteitssnoer vond ik soms wat moeilijker in gebruik. Zo moest ik per ruimte het snoer in een nieuw stopcontact steken om in alle hoekjes te kunnen geraken. Ook moest ik het snoer de hele tijd vasthouden in mijn vrije hand om te vermijden dat het in de weg lag en ik er per ongeluk over ging met de multireiniger. Maar uiteindelijk is dit een kleine moeite, gezien de prestatie die je ervoor krijgt.

En het prijskaartje? Ook daardoor was ik aangenaam verrast. De meeste andere multireinigers die ik ken van dit kaliber kosten al snel meer dan € 500. Deze Bissell multireiniger ligt daar net onder, wat zeer goed meevalt aangezien veel ‘gewone’ stofzuigers al snel rond deze prijs liggen – en je daarmee enkel kan stofzuigen.

Conclusie? De Bissell CrossWave® HydroSteam™ PET Pro is ideaal om in huis te hebben als je niet veel tijd hebt om de vloeren deftig te kuisen, of kinderen of huisdieren hebt die veel vuil maken. Hij halveert je poetstijd dankzij zijn multireinigingsfunctie die stofzuigt en dweilt tegelijk, en de extra stoomfunctie krijgt zelfs het hardnekkigste vuil weg. Een aanrader voor elk druk huishouden dus.

➕ Krachtige multireiniger
➕ Stofzuigt, dweilt en droogt in één keer
➕ Extra stoommodus
➕ Voor hardnekkige vlekken zoals vet- en olievlekken, tot zelfs etensresten
➕ Zelfreinigingsfunctie
➕ Frist zelfs tapijten op
➕ Twee aparte tanks zodat je nooit met hetzelfde vuile water dweilt

➖ Niet draadloos
➖ Maakt veel lawaai

Bissell CrossWave HydroSteam PET Pro

In hetzelfde thema

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...