Bissell Crosswave Max: mijn schoonmaakbuddy voor 1 maand

Verloopt het schoonmaken niet altijd van een leien dakje? Eerst grondig stofzuigen, je vloer dweilen, je natte dweil goed uitwringen… Niet altijd even simpel, toch? Ik heb de ideale oplossing voor een schoonmaakbeurt in alle gemak! Maak kennis met de Bissell CrossWave Max 3-in-1 vloerreiniger. Ik mocht dit toestel een maand bij mij thuis uittesten. Wil je graag weten of het resultaat werkelijk oogverblindend was? Lees snel mijn artikel!

Door Shana

door | 12 april | Thuis

Een volledige verbluffende reiniging

bissell 

Dit uitzonderlijke toestel is voorzien van een 3-in-1 functie die vuil en kruimels opzuigt, dweilt en tegelijk mijn vloer droogt. Dat zijn dus 3 vliegen in één klap! Wist je zelfs dat deze Bissell-vloerreiniger geschikt is voor alle soorten vloeren. Hij kan zowel tapijten als kwetsbare houten vloeren aan. Dankzij zijn zachte microvezelrol zal hij nooit krassen achterlaten.

Maar kan de Crosswave Max ook moeiteloos in de hoeken van mijn huis en langs de plinten reinigen? Yes, da’s een fluitje van een cent voor hem! De vorm van de reinigingsvoet is zodanig ontwikkeld om nog beter op moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Dit toestel is hierdoor 35 % efficiënter dan de andere draadloze toestellen uit het gamma.

Eerste schoonmaakbeurt

steelstofzuiger 

Ik ga nu voor de eerste keer met de vloerreiniger aan de slag. Dit zijn de stappen die ik gevolgd heb:

 1. Het toestel uit de verpakking halen en opladen (zo’n 4 uur op zijn basisstation)
 2. Reservoir uitnemen, water toevoegen en nadien wat MultiSurface-reinigingsmiddel (bijgeleverd). Op het reservoir staat een duidelijke markering voor de hoeveelheid water en dosering van het reinigingsmiddel.
 3. Toestel aanzetten en het juiste reinigingsprogramma kiezen via de schakelaar in de hendel. Afhankelijk van de ondergrond het icoon voor harde vloeren of tapijten kiezen.
 4. Op de knop onderaan het handvat drukken om de vloer nat te maken.
 5. Toestel terug in zijn station plaatsen en de SelfClean-functie aanzetten.
 6. Met één handige beweging het reservoir afnemen en het legen. Ook de filter mooi schoonmaken. Het opgezogen water is echt behoorlijk vies…

Zelfreinigende technologie

stofzuigen 

Nu de schoonmaak gedaan is, volgt de ‘magische truc’! Zoals ik hierboven al heb uitgelegd, reinigt de Bissell CrossWave Max vloerreiniger zichzelf automatisch dankzij de SelfClean-functie die water gebruikt uit het koudwaterreservoir van het toestel zelf. Zo hoef ik geen water meer te vullen aan de kraan om dit in de laadbasis te gieten en hem zo schoon te maken. Hoe ga ik precies te werk? Ik plaats gewoon het toestel op de laadbasis en druk op de SelfClean-knop. Het SelfClean-programma werd geoptimaliseerd om zo de binnenste delen van deze Bissell-vloerreiniger en zijn microvezelborstel nog grondiger te reinigen, waardoor de levensduur en de werking beduidend verbeterd worden.

En qua autonomie?

crosswave 

Enkel maar lof! Dankzij zijn accu van 35 minuten overtreft hij alle andere draadloze CrossWave-modellen. Hierdoor kan ik met één laadbeurt een hele grote oppervlakte reinigen. Ik kan dus makkelijk heel mijn benedenverdieping schoonmaken met veranda, garage en berging inbegrepen. Zalig!

Pro’s vs. Contra’s

+

 • Handige 3-in-1 functie: dweilt, stofzuigt en droogt tegelijk
 • Lange autonomie van 35 minuten
 • Stille werking (65 dB)
 • Borstelrol en toestel worden zelf gereinigd, ik hoef mijn handen niet vuil te maken
 • Schoonmaken tot in de kleinste hoekjes

 • Handige 3-in-1 functie: dweilt, stofzuigt en droogt tegelijk
 • Lange autonomie van 35 minuten
 • Stille werking (65 dB)
 • Borstelrol en toestel worden zelf gereinigd, ik hoef mijn handen niet vuil te maken
 • Schoonmaken tot in de kleinste hoekjes

Het rapport: 9/10?

vloerreiniger 

De Bissell CrossWave Cordless Max is een alleskunner. Ik ben echt verbluft door zijn schoonmaakresultaten van deze vloerreiniger. Mijn tapijten en harde vloer waren mooi gestofzuigd en gereinigd, ze oogden echt prachtig! Kortom, het resultaat is zoveel beter dan met een gewone dweil. En wat een gemak met dit 3-in-1 toestel, ik ben meer dan overtuigd en mijn partner ook, hij wil nu altijd zelf de schoonmaak doen.

 

Bissell 2765N Crosswave Max

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Philips Airfryer Combi 7000-serie XXL

Test: Philips Airfryer Combi 7000-serie XXL

Airfryers stoten klassieke friteuses anno 2023 van hun troon. Je hoeft geen (of bijna geen) olie te gebruiken, je kan er veel meer mee doen dan enkel bakken en na gebruik zijn ze makkelijk schoon te maken. Ik heb de nieuwste parel uit het Philips-gamma, de Philips...

De kunst van het koffiedrinken

De kunst van het koffiedrinken

We denken er niet altijd over na wanneer we ’s ochtends slaperig op de startknop van de koffiemachine drukken, maar koffie brouwen is een ware kunst. De maalgraad, de manier waarop je je melk stoomt en de temperatuur hebben allemaal een grote invloed op de kwaliteit...

Een maand met de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger

Een maand met de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger

Mijn stofzuiger heeft het recent begeven, da’s pech! Gelukkig kon ik de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger testen, die niet alleen stofzuigt maar de vloer ook dweilt. Wat een genot om 's avonds thuis te komen en te zien dat heel mijn appartement proper is! In...