Bissell Crosswave Max: mijn schoonmaakbuddy voor 1 maand

Verloopt het schoonmaken niet altijd van een leien dakje? Eerst grondig stofzuigen, je vloer dweilen, je natte dweil goed uitwringen… Niet altijd even simpel, toch? Ik heb de ideale oplossing voor een schoonmaakbeurt in alle gemak! Maak kennis met de Bissell CrossWave Max 3-in-1 vloerreiniger. Ik mocht dit toestel een maand bij mij thuis uittesten. Wil je graag weten of het resultaat werkelijk oogverblindend was? Lees snel mijn artikel!

Door Shana

door | 12 april | Thuis

Een volledige verbluffende reiniging

bissell 

Dit uitzonderlijke toestel is voorzien van een 3-in-1 functie die vuil en kruimels opzuigt, dweilt en tegelijk mijn vloer droogt. Dat zijn dus 3 vliegen in één klap! Wist je zelfs dat deze Bissell-vloerreiniger geschikt is voor alle soorten vloeren. Hij kan zowel tapijten als kwetsbare houten vloeren aan. Dankzij zijn zachte microvezelrol zal hij nooit krassen achterlaten.

Maar kan de Crosswave Max ook moeiteloos in de hoeken van mijn huis en langs de plinten reinigen? Yes, da’s een fluitje van een cent voor hem! De vorm van de reinigingsvoet is zodanig ontwikkeld om nog beter op moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Dit toestel is hierdoor 35 % efficiënter dan de andere draadloze toestellen uit het gamma.

Eerste schoonmaakbeurt

steelstofzuiger 

Ik ga nu voor de eerste keer met de vloerreiniger aan de slag. Dit zijn de stappen die ik gevolgd heb:

 1. Het toestel uit de verpakking halen en opladen (zo’n 4 uur op zijn basisstation)
 2. Reservoir uitnemen, water toevoegen en nadien wat MultiSurface-reinigingsmiddel (bijgeleverd). Op het reservoir staat een duidelijke markering voor de hoeveelheid water en dosering van het reinigingsmiddel.
 3. Toestel aanzetten en het juiste reinigingsprogramma kiezen via de schakelaar in de hendel. Afhankelijk van de ondergrond het icoon voor harde vloeren of tapijten kiezen.
 4. Op de knop onderaan het handvat drukken om de vloer nat te maken.
 5. Toestel terug in zijn station plaatsen en de SelfClean-functie aanzetten.
 6. Met één handige beweging het reservoir afnemen en het legen. Ook de filter mooi schoonmaken. Het opgezogen water is echt behoorlijk vies…

Zelfreinigende technologie

stofzuigen 

Nu de schoonmaak gedaan is, volgt de ‘magische truc’! Zoals ik hierboven al heb uitgelegd, reinigt de Bissell CrossWave Max vloerreiniger zichzelf automatisch dankzij de SelfClean-functie die water gebruikt uit het koudwaterreservoir van het toestel zelf. Zo hoef ik geen water meer te vullen aan de kraan om dit in de laadbasis te gieten en hem zo schoon te maken. Hoe ga ik precies te werk? Ik plaats gewoon het toestel op de laadbasis en druk op de SelfClean-knop. Het SelfClean-programma werd geoptimaliseerd om zo de binnenste delen van deze Bissell-vloerreiniger en zijn microvezelborstel nog grondiger te reinigen, waardoor de levensduur en de werking beduidend verbeterd worden.

En qua autonomie?

crosswave 

Enkel maar lof! Dankzij zijn accu van 35 minuten overtreft hij alle andere draadloze CrossWave-modellen. Hierdoor kan ik met één laadbeurt een hele grote oppervlakte reinigen. Ik kan dus makkelijk heel mijn benedenverdieping schoonmaken met veranda, garage en berging inbegrepen. Zalig!

Pro’s vs. Contra’s

+

 • Handige 3-in-1 functie: dweilt, stofzuigt en droogt tegelijk
 • Lange autonomie van 35 minuten
 • Stille werking (65 dB)
 • Borstelrol en toestel worden zelf gereinigd, ik hoef mijn handen niet vuil te maken
 • Schoonmaken tot in de kleinste hoekjes

 • Handige 3-in-1 functie: dweilt, stofzuigt en droogt tegelijk
 • Lange autonomie van 35 minuten
 • Stille werking (65 dB)
 • Borstelrol en toestel worden zelf gereinigd, ik hoef mijn handen niet vuil te maken
 • Schoonmaken tot in de kleinste hoekjes

Het rapport: 9/10?

vloerreiniger 

De Bissell CrossWave Cordless Max is een alleskunner. Ik ben echt verbluft door zijn schoonmaakresultaten van deze vloerreiniger. Mijn tapijten en harde vloer waren mooi gestofzuigd en gereinigd, ze oogden echt prachtig! Kortom, het resultaat is zoveel beter dan met een gewone dweil. En wat een gemak met dit 3-in-1 toestel, ik ben meer dan overtuigd en mijn partner ook, hij wil nu altijd zelf de schoonmaak doen.

 

Bissell 2765N Crosswave Max

In hetzelfde thema

Hoe kies je de juiste energiezuinige wasmachine?

Hoe kies je de juiste energiezuinige wasmachine?

Sorteren, het juiste wasprogramma en -middel kiezen, strijken… De was doen is wellicht het huishoudelijke karwei dat niet alleen de meeste tijd opslorpt maar ook de grootste impact heeft op het milieu. Met de tips van Vanden Borre kies je een energiezuinige wasmachine...

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Ga de uitdaging van Tournée Minérale aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. De ideale gelegenheid om aan je gezondheid en welzijn te werken, maar ook om nieuwe alcoholvrije drankjes te ontdekken! Wat is een mocktail? Een mocktail is een alcoholvrije...

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Elke week haal ik mijn emmer, dweil en reinigingsmiddel uit de berging om de vloeren schoon te maken. Maar deze keer pak ik het anders aan, want ik mag de de Black+Decker stoomreiniger testen. Of een stoomreiniger een goed alternatief is voor de emmer en de dweil? En...

Alles aan de kant, steelstofzuiger aan… en poetsen maar!

Alles aan de kant, steelstofzuiger aan… en poetsen maar!

Het feest is al voorbij… Hoe leuk en onvergetelijk het ook was, vandaag is het poetsen geblazen. Gelukkig is dat met een stevige steelstofzuiger zo gepiept. Nilfisk: robuust en wendbaar De nieuwe draadloze steelstofzuiger Nilfisk S1 Pet Care  (500 W) biedt een...