Voor jou getest: de Thomas Aqua+ Pet&Family

Een viervoeter in huis? Dan ken je het wel: je hond komt met vuile poten binnen, je kat laat haartjes achter op de zetel of vulling naast de kattenbak… Kortom, je huis wordt sneller vuil. Om je schoonmaakbeurten te vergemakkelijken heeft het Duitse merk Thomas de ideale oplossing: de Aqua+ Pet&Family droog- en natzuiger. Of dit toestel aan de verwachtingen voldoet vertel ik je in dit artikel!

Door Mélissa

door | 25 februari | Thuis

Wat zit er in de doos?

Thomas aqua plus pet and family

In de doos vind ik een fel oranje stofzuiger, een handleiding, een extra filter, een XXL-stofzak, reinigingsconcentraat, maar ook veel mondstukken voor een multifunctioneel gebruik. De Thomas Aqua+ Pet&Family Plus wordt geleverd met:

 • een turboborstel zuigborstel
 • een breed mondstuk voor meubels
 • een kierenzuiger
 • een tapijt-sproeiextractiemondstuk
 • een omschakelbaar tapijtmondstuk

Met al deze accessoires kan ik al mijn vloeren, meubels en zetel reinigen. Deze test is ook een ideale reden om de binnenkant van mijn auto nog eens grondig te stofzuigen 😁

Let’s go!

Thomas aqua plus pet and family

Even door de uitgebreide handleiding bladeren. Hierin staat duidelijk beschreven hoe ik aan de slag moet en welk mondstuk ik voor welk gebruik nodig heb. Eerst monteer ik de opvangcontainer (heel makkelijk). Om het waterreservoir te vullen hoef ik geen moeite te doen. Ik haal het waterreservoir achteraan het toestel er makkelijk uit, vul het met water en een beetje ProTex-reinigingsconcentraat van Thomas en zet het reservoir weer op z’n plaats. En het toestel is klaar voor gebruik.

Kattenpootjes op de vloer

Thomas aqua plus pet and family

Het heeft geregend en daar horen natuurlijk natte pootjes bij. De propere vloer is na enkele frivole stapjes bedekt met pootafdrukken. Zowat overal, want mijn kater houdt ervan om door het hele huis te wandelen, vuile pootjes of niet. Tijd om de Thomas Aqua+ Pet&Family Plus erbij te halen.

Ik bevestig het sproeisysteem aan de telescopische buis, klik het grote sproeimondstuk vast, stop de stekker in het stopcontact en druk op de twee knoppen (soft touch & pump). Via de sproeiknop opzij maak ik de oppervlakte lichtjes nat terwijl de stofzuiger ondertussen de vloer droogt. Easy!

Een zetel zonder dierenhaar = zo klaar

Thomas aqua plus pet and family

Mijn kat laat regelmatig haar achter op mijn stoffen zetel. Niet altijd makkelijk om alle haartjes te verwijderen en wat ik dan doe is er met de kleefroller nog eens over gaan: dubbel werk dus! Nu even proberen met de Thomas Aqua+ Pet&Family Plus. Ik kies het brede meubelmondstuk en klik hem vast aan de telescopische buis. Nadien gebruik ik de kiezenzuiger om tussen de spleten en in de hoekjes te stofzuigen. Ook ikzelf maak de zetel soms vuil: ik denk maar aan de chips die ik op de zetel heb achtergelaten 😋 Hiervoor heb ik het kleine sproeimondstuk gebruikt om eventuele plekken te voorkomen.

Zoals beloofd, neem ik ook de binnenkant van mijn wagen onder handen. Met de kierenzuiger, de meubelborstel en het kleine sproeimondstuk in de hand ga ik aan de slag. In een mum van tijd zijn alle haartjes en plekjes van de zetels en de tapijten weg.

Prestaties en gebruiksgemak

Thomas aqua plus pet and family

Ik ben overtuigd van de prestaties van deze Thomas Aqua+ Pet&Family Plus. Het toestel reinigt zowel mijn zetel, vloeren en tapijten op een efficiënte manier. Bovendien is het toestel erg gebruiksvriendelijk dankzij het lange snoer en de wieltjes die me overal volgen. En na het schoonmaken, haal ik de container met het vuile water uit het toestel en ledig het in het toilet.

Extra troef: deze droog- en natzuiger is voorzien van een performante Hepa-filter en dat is een goed teken voor wie last heeft van allergieën. Want dit type filter zorgt ervoor dat de uitgeblazen lucht zuiverder is dan voordien. Je kan deze wasbare filter zo vaak als je wil herbruiken. Je krijgt zelfs een extra Hepa-filter bijgeleverd.

Aqua Plus of Aqua min?

Thomas aqua plus pet and family

De Thomas Aqua+ Pet&Family Plus is z’n naam waard. Ik apprecieer de vele troeven van deze stofzuiger. Ik raad het toestel zeker aan voor wie een huisdieren heeft of last heeft van allergieën en op zoek is naar een krachtige, gebruiksvriendelijke stofzuiger. Ik som nog even de pluspunten voor je op:

 • Je krijgt talrijke mondstukken zodat hij geschikt is voor alle soorten vloeren (laminaat, parket, tegels), tapijten, matrassen, kussens en meubels.
 • Je wint veel tijd doordat je grondig kan schoonmaken in één beweging: vlekken verwijderen, dierenhaar opzuigen en vuildeeltjes met water opzuigen.
 • Het lange snoer van 11 meter en de grote wielen zorgen voor een groot gebruiksgemak.
 • De reiniging gebeurt grondig, het vuil en dierenhaar worden efficiënt opgezogen.
 • De wasbare Hepa-filter is een ideale oplossing voor mensen met allergieën.
 • Je kan het waterreservoir makkelijk bijvullen en de container met vuil water eenvoudig ledigen.
 • Je hoeft nooit stofzakken te kopen, aangezien het toestel zonder stofzakken werkt.

Het enige minpuntje is voor mij dat het geen stil toestel is, maar die extra decibels neem ik er graag bij.

Thomas Aqua+ Pet&Family

Thomas Aqua+ Pet&Family Plus

In hetzelfde thema

Test: Rowenta X-Force Flex 15.60

Test: Rowenta X-Force Flex 15.60

Met een kitten in huis, is dagelijks stofzuigen een must. Hij rent spelend door het huis, schenkt geen aandacht aan z’n natte pootjes en weet nog niet goed hoe hij alle kattenbakvulling in de kattenbak laat liggen 😊 Een draadloze stofzuiger met dweilfunctie is dus een...

Hands-on tips om je vaatwasser te onderhouden

Hands-on tips om je vaatwasser te onderhouden

Hoe beter je je vaatwasser onderhoudt, hoe langer je ervan zal genieten. Met deze praktische tips kan je de levensduur voelbaar verlengen en verbruik je tegelijk niet nodeloos veel water en energie. Hoe je vaatwasser onderhouden: onze tips Je vaatwasser verdient het...

Thuis getest: de Bissell CrossWave® HydroSteam™ PET Pro

Thuis getest: de Bissell CrossWave® HydroSteam™ PET Pro

Als het op kuisen aankomt, noem ik mezelf vaak een ‘luie neat-freak’. Ik heb graag een proper appartement, maar alles raakt zo snel weer vuil. Zeker met een Franse buldog in huis. Eens ik effectief begonnen ben aan de grote kuis, kan ik uren aan een stuk blijven...