Voor jou getest: de vlekkenpen van AEG die zelfs de hardnekkigste vlekken verwijdert

De vlekkenpen van Electrolux belooft om in één beweging zelfs de hardnekkigste vlekken te verwijderen zonder je kleren – hoe delicaat ook – te beschadigen. Ik kon uittesten of de nieuwe technologie wel echt zo efficiënt is als wordt beweerd. Lees hier wat ik ervan vond!
DoorJeanne Poma

door | 20 mei | Thuis

Kennismaking met de vlekkenpen

aeg stain remover

In de doos van de vlekkenpen van Electrolux vind ik slechts heel weinig onderdelen om in elkaar te zetten. De pen voelt heel licht en zacht aan en ziet er zelfs stijlvol uit. De gebruiksaanwijzing telt slechts enkele pagina’s. Ze is heel eenvoudig en tekeningen geven de instructies aan die ik stap voor stap moet volgen.

De test

Volgens AEG verwijdert de vlekkenpen alle vlekken op alle stoffen. Laat me dus eens proberen een ketchupvlek te verwijderen van een katoenen kinder-T-shirt, een lippenstiftvlek van een peignoir met bijenraatmotief, een aardbeivlek van een polo van mijn man en een chocoladevlek van het delicate Spidermankostuum van mijn zoon. Electrolux beweert dat de pen ook werkt voor gras-, bloed-, rode wijn-, vruchtensap-, confituur- of koffievlekken. Even kijken!

aeg stain remover

aeg stain remover

Intuïtief en makkelijk

Ik sluit de stroomkabel aan op de ultrasone vlekkenpen en stop de stekker in het stopcontact. Onder de stof met de vlek leg ik iets absorberends (papier, keukenrol, handdoek). Ik vul het recipiënt met een mengsel van water en vloeibaar wasmiddel. Daar doe ik een beetje van op de vlek. Met het uiteinde van de ultrasone vlekkenpen maak ik cirkelvormige bewegingen terwijl ik mijn duim op de aanknop houd.

aeg stain remover

Ik was eerst wat sceptisch, maar ben aangenaam verrast door het effect van de vlekkenpen. De resultaten zijn nog beter als ik een beetje vloeistof toevoeg terwijl ik de bewegingen maak. Hoe dat komt? De ultrageluiden creëren microbelletjes in de oplossing op de kleding. Wel 46 000 per seconde! Die belletjes worden groter en spatten uit elkaar om de vlekken deeltje per deeltje te verwijderen.

Het duurt minder dan één minuut per kledingstuk. De pen is heel makkelijk te gebruiken en vooral: een controlelampje geeft aan of ik goed op de knop druk om de trillingen te activeren. En dat alles zonder één geluid te maken! Ziezo, alles is klaar voor de wasmachine.

Het resultaat 

Perfect! De vlekken waren al flink vervaagd met de vlekkenpen en nu zijn ze helemaal verdwenen. Uit nieuwsgierigheid test ik de pen ook op oudere vlekken, maar helaas kan ze geen wonderen verrichten.

aeg stain remover

Het verdict?

Ik ben overtuigd. De vlekken verdwijnen, van alle stoffen. En het resultaat is indrukwekkend. Wat ik top vind, is dat het systeem veel minder agressief is dan een chemische vlekkenverwijderaar. Bovendien neemt de pen slechts heel weinig plaats in en is ze in 2 min. gebruiksklaar. Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken. Een echte bondgenoot dus voor wie wat onhandig is of kinderen heeft die net alleen beginnen te eten. Je kan gerust stellen dat de vlekkenpen van Electrolux ervoor zorgt dat kleren langer meegaan!

Kortom, getest en goedgekeurd!

aeg stain remover

AEG Stain Remover

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Dit is het moment om nog eens echt werk te maken van je goede voornemens! Ben je vast van plan om opnieuw een pak fitter en gezonder door het leven te gaan? Meer en gerichter bewegen, bewuster en evenwichtiger eten en eventueel ook je bloedsomloop actief stimuleren:...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...