Weg dierenharen met de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro

Bissell omschrijft zijn CrossWave X7 Plus Cordless Pet Pro als de volgende generatie droog- en natreinigers voor huizen met huisdieren. Met een kat en een hond in huis was ik benieuwd naar de resultaten van deze 3-in-1-vloerreiniger. Deel jij mijn nieuwsgierigheid?

DoorTimo

door | 16 juni | Thuis

Eerste kennismaking

In de doos zijn alle delen van de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro zorgvuldig ingepakt. Het hoofdstuk bestaat uit de borstel, motor, scherm met weergave van de modi en 2 reservoirs (proper water & vuil water/afval). De steel, met de aan-uitknop en de knop om van modus te veranderen, kan je heel eenvoudig verbinden met het hoofdstuk. Nog in de doos: een oplaadstation, een reinigingsborstel, een extra borstelrol en stofzuigfilter en 1L reinigingsproduct. Alles is dus meteen aanwezig om aan je schoonmaakbeurt te beginnen.

3-in-1

De Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro telt drie ingebouwde reinigingsmodi: harde vloermodus, tapijtmodus en Turbo Pet™-modus. Bissell omschrijft de nieuwe Turbo Pet™-modus als “een boost voor je schoonmaakprestaties, vooral voor rommel van huisdieren en alledaags, aangekoekt vuil”, maar in mijn test heb ik deze modus eigenlijk niet moeten gebruiken. Met de andere 2 modi in droogstand verdwenen meteen alle haren en droge modder die mijn viervoeters in huis brachten. Het vuil zag ik trouwens heel duidelijk liggen dankzij de ingebouwde ledverlichting.

Hieronder een vergelijking tussen het tapijt, voor en na een schoonmaakbeurt van enkele heen-en-weerbewegingen:

Alles proper

Vergis je niet, de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro is veel meer dan een stofzuiger! Door water en reinigingsmiddel toe te voegen in de watertank en 1 knop aan de achterkant van de steel ingedrukt te houden, schakel je over op de vochtige stand.

Nat reinigen betekent dat het apparaat tegelijkertijd stofzuigt en dweilt. De emmer en dweil mag je voortaan dus vergeten. Zeker omdat de Bissel-technologie met 2 reservoirs het zuiver water van het vuil water en ander vuil scheidt! Dankzij de CrossWave X7 Plus Pet Pro kon ik mijn huis dus steeds met proper water kuisen. En de geur van mijn huisdieren? Die verdween door het natuurlijke Multi-Surface Pet-reinigingsproduct en zijn fris citrusaroma.

En eenmaal de vloer opnieuw blonk, zette ik de zelfreinigende cyclus aan. Die reinigt niet alleen de borstelrol, maar ook de binnenkant van het toestel. Je hoeft na het reinigen van de vloer dus niet ook nog eens het toestel schoon te maken. Nog wat tijd gewonnen!

Gebruiksgemak en gevoel

Ik moet toegeven dat ik tijdens het eerste gebruik verrast was over het gewicht van de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro. Hij voelt redelijk zwaar aan, maar tegelijkertijd voel je ook dat het een sterk toestel is dat lang zal meegaan. En tijdens het reinigen verdween dat zware gevoel, want de reiniger rolde heel vlot over de vloer en het tapijt. Het kleine minpuntje is in mijn ogen het handvat, dat wat zachter had mogen aanvoelen.

Geluid en autonomie

De Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro en zijn vermogen van 1000 W maken minder geluid dan de steelstofzuiger die ik in huis heb. En de autonomie, die je kan aflezen op het scherm, valt ook goed mee. Hij gaat ongeveer een halfuur mee, maar als je overschakelt op de Turbo Pet™-modus vermindert de autonomie natuurlijk.

Conclusie

Mensen met een huisdier, de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro is echt een aanrader! Het krachtige toestel is een mooie oplossing voor al je schoonmaakopdrachten, van snel even stofzuigen tot een grondige, natte reiniging. En de dubbele tanktechnologie, die is echt geniaal! Vaarwel emmer, dweil en de wandelingen naar het toilet of lavabo om het water te verversen.

 

Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...