Home    Thuis    Weg dierenharen met de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro

Weg dierenharen met de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro

Bissell omschrijft zijn CrossWave X7 Plus Cordless Pet Pro als de volgende generatie droog- en natreinigers voor huizen met huisdieren. Met een kat en een hond in huis was ik benieuwd naar de resultaten van deze 3-in-1-vloerreiniger. Deel jij mijn nieuwsgierigheid?

DoorTimo

door | 16 juni | Thuis

Eerste kennismaking

In de doos zijn alle delen van de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro zorgvuldig ingepakt. Het hoofdstuk bestaat uit de borstel, motor, scherm met weergave van de modi en 2 reservoirs (proper water & vuil water/afval). De steel, met de aan-uitknop en de knop om van modus te veranderen, kan je heel eenvoudig verbinden met het hoofdstuk. Nog in de doos: een oplaadstation, een reinigingsborstel, een extra borstelrol en stofzuigfilter en 1L reinigingsproduct. Alles is dus meteen aanwezig om aan je schoonmaakbeurt te beginnen.

3-in-1

De Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro telt drie ingebouwde reinigingsmodi: harde vloermodus, tapijtmodus en Turbo Pet™-modus. Bissell omschrijft de nieuwe Turbo Pet™-modus als “een boost voor je schoonmaakprestaties, vooral voor rommel van huisdieren en alledaags, aangekoekt vuil”, maar in mijn test heb ik deze modus eigenlijk niet moeten gebruiken. Met de andere 2 modi in droogstand verdwenen meteen alle haren en droge modder die mijn viervoeters in huis brachten. Het vuil zag ik trouwens heel duidelijk liggen dankzij de ingebouwde ledverlichting.

Hieronder een vergelijking tussen het tapijt, voor en na een schoonmaakbeurt van enkele heen-en-weerbewegingen:

Alles proper

Vergis je niet, de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro is veel meer dan een stofzuiger! Door water en reinigingsmiddel toe te voegen in de watertank en 1 knop aan de achterkant van de steel ingedrukt te houden, schakel je over op de vochtige stand.

Nat reinigen betekent dat het apparaat tegelijkertijd stofzuigt en dweilt. De emmer en dweil mag je voortaan dus vergeten. Zeker omdat de Bissel-technologie met 2 reservoirs het zuiver water van het vuil water en ander vuil scheidt! Dankzij de CrossWave X7 Plus Pet Pro kon ik mijn huis dus steeds met proper water kuisen. En de geur van mijn huisdieren? Die verdween door het natuurlijke Multi-Surface Pet-reinigingsproduct en zijn fris citrusaroma.

En eenmaal de vloer opnieuw blonk, zette ik de zelfreinigende cyclus aan. Die reinigt niet alleen de borstelrol, maar ook de binnenkant van het toestel. Je hoeft na het reinigen van de vloer dus niet ook nog eens het toestel schoon te maken. Nog wat tijd gewonnen!

Gebruiksgemak en gevoel

Ik moet toegeven dat ik tijdens het eerste gebruik verrast was over het gewicht van de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro. Hij voelt redelijk zwaar aan, maar tegelijkertijd voel je ook dat het een sterk toestel is dat lang zal meegaan. En tijdens het reinigen verdween dat zware gevoel, want de reiniger rolde heel vlot over de vloer en het tapijt. Het kleine minpuntje is in mijn ogen het handvat, dat wat zachter had mogen aanvoelen.

Geluid en autonomie

De Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro en zijn vermogen van 1000 W maken minder geluid dan de steelstofzuiger die ik in huis heb. En de autonomie, die je kan aflezen op het scherm, valt ook goed mee. Hij gaat ongeveer een halfuur mee, maar als je overschakelt op de Turbo Pet™-modus vermindert de autonomie natuurlijk.

Conclusie

Mensen met een huisdier, de Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro is echt een aanrader! Het krachtige toestel is een mooie oplossing voor al je schoonmaakopdrachten, van snel even stofzuigen tot een grondige, natte reiniging. En de dubbele tanktechnologie, die is echt geniaal! Vaarwel emmer, dweil en de wandelingen naar het toilet of lavabo om het water te verversen.

 

Bissell CrossWave X7 Plus Pet Pro

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...