1) Tomaten ontvellen
Ben je van plan om een overheerlijke tomatensoep of een tomatensaus klaar te maken? Dan moet je natuurlijk je tomaten ontvellen. Geen eenvoudig werkje want het vel is namelijk flinterdun. Maak het je gemakkelijk! Doe de tomaten in een kom water en zet deze gedurende 45 seconden in de microgolf. Je kan het vel nu heel gemakkelijk verwijderen.
2) Popcorn maken
Wil je de bioscoopsfeer in je woonkamer brengen? Kies een film uit, ga lekker in je zetel zitten en vergeet zeker de popcorn niet. Haal eerst een zakje maïskorrels geschikt voor de microgolf in de supermarkt en laat ze twee minuutjes in je microgolfoven poffen. Dat wordt gegarandeerd een geslaagde filmavond!
3) Aromatische kruiden drogen
Wil je je aromatische kruiden langer bewaren? Verwijder eerst de steeltjes voordat je ze wast en droogt. Leg ze nadien op een bordje bedekt met een blaadje keukenpapier en laat ze één minuutje in de microgolf op half vermogen. Controleer tussendoor dat je kruiden niet aanbranden. Doe dit totdat de kruiden droog en krokant zijn.
4) Kastanjes gemakkelijk pellen
Vanaf oktober kan je weer kastanjes rapen. De makkelijkste manier om ze te bereiden, is ze te schillen en ze vervolgens te roosteren in de microgolfoven. Maak met een scherp mesje een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Leg ze dan op een bordje in de microgolfoven en laat de kastanjes 10 min. roosteren op 180 of 200 graden. De kastanjes barsten vanzelf open en zijn daarna eenvoudig te schillen.
5) Eieren koken in 2 min
Eieren koken in een microgolf kan op een eenvoudige en veilige manier maar neem wel je voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat de eieren ontploffen. Leg eerst je eieren in een kom en giet er genoeg water over om ze volledig met water te bedekken. Strooi nadien een eetlepel zout in het water en plaats de kom gedurende twee minuten per ei in de microgolf op middelste stand.
6) Uien snijden zonder tranen
Je ui onder water snijden, een citroen uitknijpen boven je snijplank, een duikbril opzetten… Heb je ook alle trucjes uitgetest om niet meer te huilen als je ui snijdt? Keep it simple! Verwijder eerst het buitenste vel van de ui en leg hem een halve minuut in de microgolfoven. Je zult merken dat je de ui kan snijden zonder tranende ogen te krijgen.
7) Aardappelen koken in 10 minuten
Win tijd! Doe je geschilde aardappelen in een schaal, voeg wat water toe, dek de schaal af en zet ze in de microgolf gedurende ongeveer 10 minuten op 1000 watt. Als je de aardappelen in kleinere stukken snijdt, garen ze wel sneller. Toch liever in de schil? Prik eerst in de aardappelen zodat ze niet openbarsten.
8) Appelmoes maken
Hou je het liever gezond? Schil een paar appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes. Plaats ze in een schaal, voeg een beetje water toe en strooi er een snufje kaneel over. Laat de microgolf op 700 watt zo’n vijf minuten draaien. Zijn de grotere appelstukjes niet volledig gaar? Roer om, zet de schaal weer in de microgolfoven en schakel die vijf minuten in.
9) Gekristalliseerde honing zacht maken
Staat je pot honing al een tijdje in de kast en wil je hem weer lopend maken? Plaats de pot, uiteraard zonder deksel, in je microgolfoven gedurende 20 seconden. Je zult merken dat de honing weer vloeibaar wordt.
10) Rozijnen wellen
Gebruik je liever zachte en sappige rozijnen om lekkere nagerechtjes klaar te maken? Doe ze in hun geheel of in stukjes in een schaaltje, schenk er zoveel water op dat ze onder staan en zet er een deksel op. Plaats ze vervolgens vijf minuten in de microgolfoven op vol vermogen. Giet nadien de vruchten af, dep ze droog in een theedoek en klaar!