Hoe kies je de beste koelkast voor jouw keuken?

Je koelkast heeft al serieus wat jaren op de teller en je hebt beslist om hem te vervangen? Een wijze beslissing! De meeste oudere modellen slikken namelijk ontzettend veel energie. Maar hoe weet je wat voor jou de beste koelkast is? Je vertrekt het best vanuit twee concrete vragen: waar hecht je vooral belang aan en hoe groot is je beschikbare ruimte?
Door Vanden Borre Magazine

door | 29 februari | In de keuken

1. Je hebt een kleine keuken

Je hebt een koelkast nodig voor je drank en wat etensmiddelen, maar je plaats is beperkt? Een minikoelkast is voor jou de ideale oplossing. Met zijn bescheiden afmetingen is hij de perfecte keuze op kot of in een kleine flat.

 

2. Je wil geen voedsel meer moeten weggooien

Opteer voor anti-verspiltechnologieën die je toelaten om je voeding langer te bewaren. Zoals Bio-Fresh vershoudzones voor fruit en groenten. Of de bijzonder zuinige BluPerformance-technologie – met plintventilatie – die voor meer opbergruimte zorgt.

 

3. Je wil een designkoelkast

Wellicht is een kleurrijke Smeg-koelkast of een Bespoke-koelkast van Samsung echt iets voor jou. De Smeg-koelkast in de beroemde 50’s style met afgeronde lijnen is verkrijgbaar in een breed scala aan levendige kleuren. Het Bespoke-model van Samsung biedt tal van personalisatiemogelijkheden in kleuren, materialen en configuraties. Dit zijn de beste koelkasten om eenvolstrekt unieke keuken, op maat van jouw behoeftes en stijl te creëren.

 

4. Je wil de beste koelkast integreren in je huidige keuken

Voor een elegante en ordelijke keuken kies je het best voor een inbouwmodel. Hou wel rekening met de hoogte van de nis: anders zal het niet lukken om je koelkast in je keukenmeubel weg te werken. Meet op voorhand ook de exacte breedte en diepte van je meubel. Neem je de afmetingen liever niet zelf? Maak een afspraak en een inbouwexpert van Vanden Borre komt met plezier bij je langs.

 

5. De beste koelkast voor een groot gezin

Zijn jullie thuis met 5 of meer? Ga je maar eenmaal per week naar de winkel? Dan zou een Amerikaanse koelkast of French Doors wel eens ideaal kunnen zijn. De eerste herken je aan zijn grote verticale deuren: eentje voor het koelgedeelte en eentje voor de vriezer. Bij een French Doors bevindt de koelkast zich boven de vriezer. Deze twee types koelkasten hebben vaak heel wat nuttige functionaliteiten: een water- of ijsdispenser, rekken met variabele hoogte, opbergvakken van diverse omvang… Zelfs een digitaal display met temperatuurcontrole en geconnecteerde functies!

 

Nieuw van Samsung: dubbel zo cool en koel

In deze French Doors van Samsung blijven je etenswaren tot twee keer zo lang vers. Met dank aan de Twin Cooling Plus-technologie, die de temperatuur en luchtvochtigheid optimaliseert. Dit model biedt grote gezinnen alle kansen om gezonder te leven: met de automatisch gevulde karaf drink je moeiteloos de hele dag door water en de grote fruit- en groentelades zijn een ware bron van vitamines. Met de SmartThings-app kan je constant je energieverbruik monitoren en zo tot 10% besparen. Bovendien heb je toegang tot een schatkamer aan nieuwe recepten.

 

GreenZone+: de antiverspiltechnologie van AEG

In deze koel-vriescombinatie van AEG blijft je voeding langer goed. In de innovatieve lade GreenZone+ behouden je groenten en fruit dankzij de juiste luchtvochtigheid tot 95% van hun vitamines. Zo geniet je tot 11 dagen van kraakverse kwaliteit en moet je veel minder voedsel weggooien. Goed om te weten: dankzij de binnenbekleding van minstens 70% gerecycled plastic en het energielabel C kan je dit toestel met ecocheques betalen.

 

De milieuvriendelijke vriezer

Met zijn Touch & Swipe-kleurendisplay en ledverlichting koppelt deze Liebherr-kastdiepvriesenergetische topprestaties aan geavanceerde functionaliteiten. Dankzij de No Frost-functie moet je niet langer manueel ontdooien. Feestje in het vooruitzicht? Bewaar grote hoeveelheden lekkernijen in de SpaceBox en maak met EasyTwist-Ice in een handomdraai tot 60 ijsblokjes.

 

De flexibele koel-vriescombinatie

Met zijn deelbare draagplateau en houder voor drie flessen biedt deze koel-vriescombinatie van Liebherr net dat tikkeltje meer. De EasyFresh-lade helpt je om gezonder te eten. Je groenten en fruit behouden namelijk extra lang hun optimale smaak en structuur. Het NoFrost-vriesdeel moet nooit meer ontdooid worden. Doordat er geen ijsvorming optreedt, bespaar je tot 10% op je energiefactuur.

 

De beste professionele koelkast

Deze inbouwkoelkast van Liebherr heeft alles in huis om te bekoren. In de twee BioFresh Professional lades op SoftTelescopic rails houd je je groenten en fruit tot driemaal langer vers. HydroBreeze produceert een frisse nevel, zoals dauw over het land. Resultaat: je verspilt minder voedsel en bespaart meer. Met energielabel B is dit bovendien een van de energiezuinigste koelkasten op de markt.

 

De beste koelkast voor jou nog niet gevonden? In het Vanden Borre Magazine en op vandenborre.be vind je nog veel meer energiezuinige en tegelijk hoogtechnologische koelkasten en vriezers.

SAMSUNG KOELKAST FRENCH DOOR 674L

AEG INBOUW KOEL-VRIESCOMBINATIE TSC8M18WCF

LIEBHERR KASTDIEPVRIEZER FNb 4655 Plus

LIEBHERR INBOUW KOEL-VRIESCOMBINATIE ICNc 5123 Plus

LIEBHERR INBOUWKOELKAST IRBb 4170 Peak

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...