Test: Bose Smart Soundbar 600

Vakantie en elke dag regen, da’s voor mij de ideale gelegenheid om naar films te kijken, series te bingewatchen en naar muziek te luisteren. Net daarom is het superfijn dat ik de Bose Smart Soundbar 600 gedurende 2 weken mag testen. Benieuwd naar het verdict?

Door Mélissa

door | 1 augustus | Beeld & Geluid, Thuis

Compact design

Bose Smart Soundbar 600

Wanneer ik de doos van de Bose Smart Soundbar 600 open, merk ik meteen hoe slank en compact deze soundbar is. Handig, want op mijn tv-meubel blijft nog maar weinig plaats over 😉 Wat me meteen opvalt is dat er zich ook een luidspreker bovenaan de soundbar bevindt. Het geluid komt van helemaal rondom het toestel en wordt ook naar boven uitgestuurd voor een ruimtelijke audiobeleving.

Aansluitingen

Bose Smart Soundbar 600

Alle nodige kabels zitten in de doos: de stekker, een HDMI-kabel en een Optical-kabel. Ik sluit het toestel aan op het stopcontact en verbind de soundbar met mijn tv. Nu nog de audio op m’n televisie instellen: het geluid moet uit mijn nieuwe soundbar komen en niet meer uit de tv-luidsprekers.

Afstandsbediening en spraakbesturing

Bose Smart Soundbar 600

In de doos vind ik ook een kleine afstandsbediening die werkt via infrarood. Hiermee kan ik onder andere de soundbar aanzetten, het volume regelen en bluetooth activeren. Een oranje lichtstrip gaat branden wanneer de soundbar actief is.

Bose Smart Soundbar 600

Voor een groter gebruiksgemak staan op de Bose Smart Soundbar 600 twee touch-toetsen: met de eerste zet ik de microfoon uit en met de andere geef ik de soundbar opdrachten via spraakbesturing dankzij Amazon Alexa of de Google Assistent.

Bose Music App

Bose Music App

En om muziek af te spelen vind ik het handig om de Bose Music App te downloaden op mijn smartphone. In de meegeleverde handleiding staat een QR-code die ik gewoon scan en de installatie van de app kan beginnen. Eens geïnstalleerd en wanneer mijn soundbar gevonden is via Bluetooth, kan ik mijn favoriete playlists afspelen en podcasts beluisteren.

Geluidskwaliteit

En de geluidskwaliteit? Toch wel dé belangrijkste factor voor een audiotoestel. Ik had het niet meteen verwacht van zo’n compacte soundbar, maar het geluid is top! Dankzij de 5 speakers word ik helemaal ondergedompeld in mijn films en series. Ook de dialogen zijn superhelder.

Voor- en nadelen van de Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600

Compact ontwerp, neemt heel weinig plaats in
➕ Wifi en bluetooth om draadloos muziek te streamen
Handige app voor een groot gebruiksgemak
➕ Je kan hem bedienen via de afstandsbediening, maar ook met je stem
➕ Bose TrueSpace-technologie en Dolby Atmos voor geluid van bioscoopkwaliteit dat je volledig omringt
➕ Je kan er andere Bose-speakers aan toevoegen om je homecinemasysteem uit te breiden
➖ Je kan nergens op de soundbar aflezen op welk volume het geluid staat

 

Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...