Test: Bose Smart Soundbar 600

Vakantie en elke dag regen, da’s voor mij de ideale gelegenheid om naar films te kijken, series te bingewatchen en naar muziek te luisteren. Net daarom is het superfijn dat ik de Bose Smart Soundbar 600 gedurende 2 weken mag testen. Benieuwd naar het verdict?

Door Mélissa

door | 1 augustus | Beeld & Geluid, Thuis

Compact design

Bose Smart Soundbar 600

Wanneer ik de doos van de Bose Smart Soundbar 600 open, merk ik meteen hoe slank en compact deze soundbar is. Handig, want op mijn tv-meubel blijft nog maar weinig plaats over 😉 Wat me meteen opvalt is dat er zich ook een luidspreker bovenaan de soundbar bevindt. Het geluid komt van helemaal rondom het toestel en wordt ook naar boven uitgestuurd voor een ruimtelijke audiobeleving.

Aansluitingen

Bose Smart Soundbar 600

Alle nodige kabels zitten in de doos: de stekker, een HDMI-kabel en een Optical-kabel. Ik sluit het toestel aan op het stopcontact en verbind de soundbar met mijn tv. Nu nog de audio op m’n televisie instellen: het geluid moet uit mijn nieuwe soundbar komen en niet meer uit de tv-luidsprekers.

Afstandsbediening en spraakbesturing

Bose Smart Soundbar 600

In de doos vind ik ook een kleine afstandsbediening die werkt via infrarood. Hiermee kan ik onder andere de soundbar aanzetten, het volume regelen en bluetooth activeren. Een oranje lichtstrip gaat branden wanneer de soundbar actief is.

Bose Smart Soundbar 600

Voor een groter gebruiksgemak staan op de Bose Smart Soundbar 600 twee touch-toetsen: met de eerste zet ik de microfoon uit en met de andere geef ik de soundbar opdrachten via spraakbesturing dankzij Amazon Alexa of de Google Assistent.

Bose Music App

Bose Music App

En om muziek af te spelen vind ik het handig om de Bose Music App te downloaden op mijn smartphone. In de meegeleverde handleiding staat een QR-code die ik gewoon scan en de installatie van de app kan beginnen. Eens geïnstalleerd en wanneer mijn soundbar gevonden is via Bluetooth, kan ik mijn favoriete playlists afspelen en podcasts beluisteren.

Geluidskwaliteit

En de geluidskwaliteit? Toch wel dé belangrijkste factor voor een audiotoestel. Ik had het niet meteen verwacht van zo’n compacte soundbar, maar het geluid is top! Dankzij de 5 speakers word ik helemaal ondergedompeld in mijn films en series. Ook de dialogen zijn superhelder.

Voor- en nadelen van de Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600

Compact ontwerp, neemt heel weinig plaats in
➕ Wifi en bluetooth om draadloos muziek te streamen
Handige app voor een groot gebruiksgemak
➕ Je kan hem bedienen via de afstandsbediening, maar ook met je stem
➕ Bose TrueSpace-technologie en Dolby Atmos voor geluid van bioscoopkwaliteit dat je volledig omringt
➕ Je kan er andere Bose-speakers aan toevoegen om je homecinemasysteem uit te breiden
➖ Je kan nergens op de soundbar aflezen op welk volume het geluid staat

 

Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...