Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.

Door

Nele

Look 

Hoewel je de tv makkelijk op een tv-meubel kan plaatsen dankzij zijn voetsteun (niet inbegrepen), is hij duidelijk ontworpen om aan de muur te hangen. Door de grootte van het toestel is deze voet relatief imposant en neemt hij behoorlijk wat plaats in om de stabiliteit te garanderen. Door het toestel aan de muur te hangen, heb je als voordeel dat je op die manier wat ruimte op je tv-meubel overhoudt voor decoratie en je afstandsbediening(en). Bovendien zal hij door zijn slank ontwerp nauw aansluiten op de muur, waardoor hij iets weg heeft van een schilderij.

Een absolute meerwaarde: de bevestigingskit is inbegrepen! Je moet er wel voor zorgen dat alle externe apparaten van tevoren aangesloten zijn, zodat je je televisie niet van de muur moet nemen om bijvoorbeeld een HDMI-kabel aan te sluiten.

Het frame van het toestel is gemaakt van een sober en elegant geborsteld aluminium. Hierdoor past de tv perfect in jr interieur, ongeacht de decoratie van jouw huis. Dit benadrukt nog meer dat deze televisie werd ontworpen om aan de muur op te hangen om de indruk van een schilderij te geven.

Alle aansluitingen bevinden zich aan de achterkant van de TV. Dit is vrij standaard, maar andere tv’s maken vaak gebruik van een externe box om andere apparaten op aan te sluiten. Daarom is dit toestel dus iets minder praktisch wanneer je vaak randapparatuur op je tv aansluit (bv. een console) en een beetje minder elegant.

Hoe dan ook, de LG OLED G4 is goed uitgerust met 4 HDMI-poorten die 4K 144 Hz ondersteunen (perfect om op te gamen!), een common interface, een optische poort voor een verliesvrije aansluiting op uw audiosysteem, een USB-poort… kortom, alles wat je nodig hebt voor een complete ervaring.

Interface en applicaties

De LG OLED G4 heeft LG webOS 24 als besturingssysteem. Hierdoor kan je genieten van een modern systeem met een app store, nadat u uw gratis LG-account heeft aangemaakt. Zo heb je ook de mogelijkheid om al je gebruikelijke multimedia-apps te installeren. Ik heb bijvoorbeeld Spotify getest, dat qua functies overeenkomt met de mobiele versie. Zo kan je bijvoorbeeld songteksten op je scherm laten verschijnen voor een spontane karaoke-avond.

Je kan meteen alle grote streamingsdiensten installeren via de store:, Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, enz. Echt handig!

Maar dat is niet alles! Zo zie je dat het besturingssysteem duidelijk is ontworpen om aan alle moderne behoeften te voldoen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een camera en microfoon aan te sluiten voor apps zoals Teams. Er is zelfs een speciaal scherm voor thuiswerken met alle gebruikelijke apps om op afstand te werken. Degenen die willen ontspannen terwijl ze werken, zullen blij zijn 😉

WebOS beschikt ook over een dedicated slim thuisscherm dat compatibel is met de Matter-standaard. Hiermee kun je al je verschillende apparaten van verschillende merken op één plek eenvoudig bedienen.

Een krachtige tv…

Deze tv is sneller dan het licht! Je zou kunnen denken dat dit bijzaak is bij een televisie, maar ik kan je verzekeren dat het prettig is om een televisie te hebben die meteen reageert. De aanwezigheid van de nieuwe Alpha 11-chip en het kleine NVIDIA Powered-logo zullen daar ongetwijfeld aan bijdragen.

Automatische profielen

Net als bij alle recente tv’s zijn er standaard kleurprofielen beschikbaar. U kunt kiezen uit de standaard aangeboden profielen of alles op automatisch laten staan. Het meest verrassende is dat het besturingssysteem automatisch het juiste profiel kiest op basis van het gebruik (film, console, enzovoort). Tijdens de testperiode heeft hij zich alleszins nooit vergist! Je kan deze instellingen dus beter op “automatisch” laten staan.

Afstandsbediening

De afstandsbediening is misschien niet helemaal in lijn met het design van de televisie, maar hij bevat een zeer goed doordachte aanwijzingsfunctie. Het werkt op dezelfde manier als de Wii-afstandsbediening (terug naar de nillies!): je verplaatst een aanwijzer op het scherm door eenvoudigweg de afstandsbediening te richten. Ik vind dat hier de technologie is verbeterd, omdat het niet nodig is om de afstandsbediening naar de televisie te richten.

Als je ooit moeite hebt met deze aanwijzer in bepaalde applicaties, zijn de directionele pijltjes binnen handbereik. En als je vanuit huis werkt, kun je de aanwijzer gebruiken voor PowerPoint-presentaties!

Scherm en beeldkwaliteit

Het scherm is het absolute hoogtepunt van de show. De televisie is uitgerust met de nieuwste OLED-technologie van LG. Dat is hun stok en dat zie je meteen. Het is prachtig! Het beeld is ultrahelder en biedt ongelooflijke contrasten. Het is ook compatibel met de HDR-standaard, zodat je verbluffende beelden krijgt. We verwachten niets minder van een OLED-televisie, maar hier heeft LG de lat erg hoog gelegd. Je hebt echt diepzwarte tinten, zelfs als er een zeer helder detail vlakbij is.

De beeldfrequentie is ook fenomenaal. Met 144 Hz kunt u uw videogames weergeven met een vloeiendheid die waardig is aan de beste gamerschermen… op een grootte van 65″!

Conclusie

Deze televisie is duidelijk mee met zijn tijd, wat te danken is aan het besturingssysteem dat vergelijkbaar is met die van een computer of tablet. De beeldkwaliteit is duidelijk ongeëvenaard en het is een logische keuze voor filmliefhebbers en gamers.

+ Krachtig en snel
+ Mooi strak design
+ Eenvoudig te gebruiken afstandsbediening
+ Helder
+ Mooie contrasten
+ Ideaal voor gaming en thuiswerken
+ Ingebouwde apps
+ Bevestigingskit inbegrepen
– Niet inbegrepen, groot voetstuk 

LG TV OLED65G45LW

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...