Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Tijdens het sporten, het werken of studeren, onderweg of gewoon lekker thuis: je gebruikt je Galaxy Buds de hele dag door. Maar hoe meer je iets gebruikt, hoe belangrijker het is om het goed te onderhouden. Zo gaan je Buds niet alleen langer mee, maar blijft ook de geluidskwaliteit zo goed als nieuw. Stof, oorsmeer en ander vuil kunnen zich namelijk ophopen in de oordopjes waardoor het geluid gedempt lijkt of waardoor ze niet goed opladen.
Door Sarah

door | 8 september | Beeld & Geluid, Beeld & Geluid

Je Galaxy Buds schoonmaken

Om de langdurigheid en geluidskwaliteit van de Galaxy Buds te verzekeren, moet je ze dus regelmatig goed schoonmaken. Hoewel er natuurlijk verschillende soorten Galaxy oordopjes bestaan, is het schoonmaakproces voor de meeste hetzelfde.Het enige wat je nodig hebt is een proper wattenstaafje en een droge, zachte, pluisvrije doek. Zo ga je te werk:

1.Haal het siliconen oorkussentje voorzichtig van de luidspreker.

2.Maak het oorkussentje en het gaas op de luidspreker schoon. Gebruik een wattenstaafje of een droge borstel om stof en ander vuil van de kussentjes en het oordopje te verwijderen.

3.Veeg met een zachte, droge doek over de binnenkant van het kussentje en over het gaasgedeelte van het oordopje om stof, oorsmeer of olie te verwijderen. Gebruik geen papieren doekje, deze kunnen kleine stofdeeltjes achterlaten.

4.Bevestig na het schoonmaken het oorkussentje opnieuw op de oordopjes. Zorg dat het kussentje correct en helemaal over het gaasgedeelte vast zit.
Gebruik ten slotte nog een wattenstaafje om de oplaadcontacten en de sensor op beide oordopjes en de contacten in het oplaaddoosje schoon te maken.

Vanwege hun unieke vorm hebben de Buds Live een speciaal ontworpen oortje, zogenaamde ‘wingtips’, in plaats van siliconen oorkussentjes. Deze ‘wingtips’ zijn platter en zorgen ervoor dat de oordopjes comfortabeler in je oren passen. Het principe om deze Buds Live proper te maken is hetzelfde als voor de andere Galaxy Buds, behalve dat we i.p.v. een oorkussentje hier over een wingtip spreken.

Om de wingtips na het schoonmaken correct terug te zetten, ga je als volgt te werk: let goed op dat je de linker wingtip vastmaakt aan het linker oortje, en vice versa. Haak de groef van de wingtip in de bevestigingshaak van de oordopjes en maak hem vast. Trek niet te hard aan de wingtip wanneer je deze bevestigt en zorg ervoor dat je hem in de juiste richting plaatst.

 

Je Galaxy Buds oplaaddoosje onderhouden

Vergeet bij het schoonmaken van de Buds zeker ook het oplaaddoosje niet. Ook hier kan namelijk stof en vuil in ophopen, wat ervoor kan zorgen dan het oplaadsysteem beschadigd raakt. Vooral zweet en vloeistoffen zijn hier vaak de boosdoeners, maar ook stof, oorsmeer en ander vuil kunnen dit aantasten. Let daarom steeds goed op dat je oortjes proper en droog zijn voor je ze terug in het doosje stopt, en maak het doosje regelmatig schoon. Je kan hiervoor een proper wattenstaafje of een droge doek gebruiken. Let bij het schoonmaken vooral op de binnenkant van de oplaaddoos, de oplaadcontacten vanbinnen, en de USB-C ingang aan de buitenkant. Steek niets in de oplaadpoorten om te voorkomen dat je de metalen contacten beschadigt.

 

Zo gaat je batterij langer mee

Van je workout ’s ochtends vroeg tot een avondje laat doorwerken, je wilt dat de batterij van je oordopjes net zo lang meegaat als jij. Daarom geven we je nog wat advies mee om het meeste uit je batterij te halen:

1.Als je de oordopjes niet gebruikt, bewaar ze dan in het opgeladen oplaaddoosje met het klepje dicht.

2.Gebruik geen oplaaddoosje dat bij een ander model is geleverd. Het doosje dat bij jouw oordopjes wordt geleverd is speciaal ontworpen om je oordopjes optimaal op te laden.

3.Als er vloeistof, waaronder ook zweet, op de oplaadpunten terechtkomt, kan er corrosie optreden. Reinig de contactpunten daarom altijd voordat je de batterij oplaadt.

4.Als je een andere voedingsbron dan de oplader gebruikt (zoals een computer), dan kan dit leiden tot een lagere oplaadsnelheid vanwege een lagere elektrische stroom.

5.Buig de oplader niet. Dit kan de levensduur van de lader verkorten of beschadigen. Gebruik nooit een beschadigde oplader.

 

Snelle tips voor een langere levensduur

Naast deze onderhoudstips, zijn er nog enkele quick wins die je kan volgen. Met een paar aanpassingen kan je je Buds langer laten meegaan en blijft de geluidskwaliteit langer goed.

1.Maak voor je je Galaxy Buds draagt altijd eerst de binnenkant van elk oor goed proper en droog je oren goed af.

2.Draag je oordopjes niet wanneer het regent of onder andere natte omstandigheden zoals mist of sneeuw.

3.Maak altijd de Buds schoon voordat je ze terug in hun oplaaddoosje plaatst.

4.Als er zweet of vloeistof op de oplaadcontacten zit, droog deze dan grondig af met een schone, zachte doek om corrosie te voorkomen.

5.Gebruik geen vloeistoffen zoals alcohol of zeepwater, deze kunnen je oordopjes beschadigen. Blijkt het vuil hardnekkig te zijn en krijg je het er met een droge doek niet af? Spoel dan een propere doek onder lauw water en wring deze zeer goed uit, zodat die bijna droog is, en wrijf zo voorzichtig op de hardnekkige vlekken.

6.Gebruik alleen Samsung-erkende opladers en accessoires. Samsung-accessoires zijn specifiek ontworpen om de levensduur van de batterij van Samsung-producten te maximaliseren. Als je andere accessoires gebruikt, kan er eventuele schade ontstaan.

Samsung Pad Induction Fast Charge

Samsung 25W USB C Charger BL + CBL

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...