Home    Schoonheid & Welzijn    Twee weken met de Philips AC0819-luchtreiniger

Twee weken met de Philips AC0819-luchtreiniger

Pollen, bacteriën, stofdeeltjes… Je ziet ze niet, maar ze dwarrelen wel rond in huis. En ze zijn nefast voor de luchtwegen. De oplossing? Een efficiënte luchtreiniger. Tijd dus om de nieuwe Philips AC0819/10 te testen en de luchtkwaliteit in mijn woning te checken én te verbeteren. Benieuwd of het gelukt is?

Door Mélissa

door | 19 oktober | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Licht en compact

Philips AC0819

Wat me meteen opvalt als ik de Philips AC0819/10 uit z’n verpakking haal: hij is heel licht en compact. Ik plaats hem op de vloer in een hoek van mijn slaapkamer, maar je kan hem ook makkelijk op een kastje zetten. Zijn witte, kegelvormige ontwerp past in elk interieur.

Nadien lees ik de handleiding en ga ik aan de slag. Eerst en vooral de filter op z’n plaats zetten en dan  het toestel in het stopcontact steken. De Philips AC0819 is al klaar voor gebruik. Om de luchtzuiveraar in of uit te schakelen, druk ik gewoon achteraan op de aan-/uitknop. Zo eenvoudig is het.

De filter

Philips AC0819

Een essentieel onderdeel van elke luchtreiniger is de filter. Dit model van Philips is voorzien van een NanoProtect serie 3-filter. Maar wat betekent dat precies? Volgens de fabrikant vangt deze filter 99,5% van de fijne deeltjes op. Denk maar aan allergenen, stof, vuil en bacteriën. Na een jaar moet je de filter wel vervangen zodat je toestel efficiënt blijft werken.

Standen en geluid

Philips AC0819

Er zijn drie verschillende standen waaruit ik kan kiezen. Om van modus te switchen druk ik zachtjes op het display.

  • Automatische modus: superhandig, want de luchtreiniger bepaalt via een sensor zelf hoeveel zuigkracht nodig is.
  • Turbomodus: met deze modus draait je luchtreiniger op volle toeren.
  • Slaapmodus: ideaal voor ’s nachts.

Maakt het veel geluid? Wanneer de luchtreiniger in slaapmodus staat, hoor ik hem helemaal niet en bovendien is het licht van het display gedimd. In automatische modus hoor ik het toestel wel, maar het is zeker niet storend. Is de lucht bij jou thuis erg vervuild dan zal hij misschien lawaai maken tot de sensor bepaalt dat de lucht zuiver genoeg is om minder te blazen. In turbomodus maakt het toestel wel lawaai. Ik gebruik deze stand enkel wanneer niemand zich in de slaapkamer bevindt.

Kleurindicaties voor de luchtkwaliteit

Philips AC0819

Hoe weet ik nu of de luchtkwaliteit in huis goed of slecht is? Dankzij de 3 kleurindicaties op het display van de Philips AC0819/10 kan ik het zien. Kleurt het blauw dan is de luchtkwaliteit goed, kleurt het paars dan is ze middelmatig en kleurt het rood dan is de luchtkwaliteit in de kamer slecht. De kleur geeft de kwaliteit in realtime weer. Handig, zo kan ik zien of de luchtkwaliteit verbetert dankzij mijn luchtzuiveraar.

Eerst was de luchtkwaliteit in mijn slaapkamer paars. Na enkele dagen gebruik is het blauw geworden. Goed bezig dus 😀

Het verdict?

Philips AC0819

Voor wie op zoek is naar een compacte luchtreiniger, die je zowel op je nachtkastje als op de vloer kan plaatsen, is de Philips AC0819/10 zeker een aanrader. Dankzij zijn stille modus is hij ideaal voor in de slaapkamer, maar je kan hem ook makkelijk naar een andere kamer verhuizen. Een kleine, maar efficiënte luchtzuiveraar met een efficiënte filter, zo blijkt. De kleuren op het display zijn heel praktisch en hij is gebruiksvriendelijk. Enig minpuntje, in turbomodus maakt deze luchtreiniger toch veel lawaai.

Philips AC0819

Philips AC0819/10

In hetzelfde thema

Hoog tijd voor een slim horloge

Hoog tijd voor een slim horloge

Zo maar wat bewegen is niet meer van deze tijd. Sta je een beetje bewust in het leven, dan draag je tegenwoordig bij al je fysieke inspanningen én in rust een smartwatch om de pols. Op die manier ontsnapt niets nog aan je aandacht. En dat is uitstekend nieuws, want zo...