Voor jou getest: de Kärcher-ruitenwassers

Samen met blogster Jeanne mocht ik een Kärcher-ruitenwasser testen. Jeanne gaat aan de slag met de WV6 Premium en ikzelf mag mijn mening geven over het kleinere broertje, de WV2 Premium Plus. Of we tevreden zijn van het resultaat. Let’s check!

Door Mélissa

door | 16 december | Thuis

Kärcher WV6 Premium: ramen reinigen was nog nooit zo leuk!

Ik kreeg de kans om de Kärcher WV6 Premium te testen. Echt ideaal voor mij, want wat ik ook doe, na elke schoonmaakbeurt blijven er druppels en strepen op mijn ramen zitten – en daar heb ik een absolute hekel aan. Gelukkig brengt de Kärcher WV6 daar verandering in! Dit innovatieve toestel belooft dat ik 3 keer sneller poets én een schitterend resultaat krijg. Bovendien werkt het hygiënischer dan ramen lappen op de ’traditionele’ manier en is het erg eenvoudig te gebruiken. Nadat ik alle onderdelen heb uitgepakt, vul ik het compacte reservoir met water en een scheutje van het meegeleverde schoonmaakmiddel. Ik steek de lader van de waterzuiger in het stopcontact en 170 minuten later kan ik aan de slag!

 

Wat waardeer ik het meest aan de Kärcher WV6 Premium?

Een superpraktische ruitenreiniger: gedaan met emmers rondsjouwen, jongleren met doeken en raamwissers, water dat op elk oppervlak onder de ramen druppelt, … In mijn ene hand heb ik het apparaat waarmee ik het schoonmaakmiddel op de ruit spuit, met een microvezelstrook om vlekken weg te wrijven. Ik heb een strook voor binnen en eentje voor buiten, en dankzij de klittenbandsluiting vervang ik ze in slechts 2 seconden. In mijn andere hand heb ik de draadloze waterzuiger. Daarmee zuig ik zorgvuldig alle druppeltjes van het glas op voor een kristalhelder resultaat. Het systeem werkt heerlijk ergonomisch.

Batterijduur en gemoedsrust: na 1 keer laden gaat de batterij volgens de indicator 100 min. mee. Dat is meer dan genoeg om alle ramen en spiegels in mijn huis schoon te maken. En de reservoirs voor vuil en schoon water zijn groot genoeg, dus moet ik mijn schoonmaakronde niet onderbreken om ze bij te vullen of leeg te gieten.
Doeltreffend: het glasreinigingsproduct verwijdert vingerafdrukken van ramen en spiegels, en zelfs de kalkaanslag op de wanden van mijn douchecabine verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als leuke bonus heeft het middel een subtiele, erg aangename citrusgeur.
Erg hygiënisch: mijn handen komen nooit in contact met vuil water of het reinigingsmiddel.

 

Mijn verdict over de Kärcher WV6 Premium

👍Gebruiksvriendelijk
👍 Voorkomt strepen en druppels
👍 Lange batterijduur
👍 Reinigt meerdere soorten oppervlakken: ramen, spiegels, douchecabines, autoruiten, …

Minpunten (als ik toch iets moet bedenken):
👎 De microvezelstroken mogen niet in de wasmachine.
👎 Door het gewicht van 800 g kan het toestel na een tijdje poetsen zwaar aanvoelen.

 

Kärcher WV2 Premium Plus: de klus is zo geklaard

Ik hou van propere ramen en reinig ze maandelijks, want ik geniet ervan als ze glanzen. Helaas blijven er hier en daar strepen achter op de ramen na het schoonmaken. Ik doe nochtans altijd mijn best om dit te voorkomen. Ligt het aan mijn techniek of aan mijn raamwisser? Met de Kärcher WV2 Premium Plus heb ik in principe de ideale tool in handen voor streepvrije resultaten.

Wat zit er in de doos?

De doos van de Kärcher WV2 Premium Plus is compact en licht, maar toch bevat ze heel wat accessoires: een batterijlader, een sproeifles, twee microvezeldoeken (eentje voor binnen en eentje voor buiten), een grote zuigmond, een kleine zuigmond, reinigingsproduct en een vuilschraper. Hoe je aan de slag gaat, wordt in de handleiding weergegeven aan de hand van tekeningen. De opzetstukken monteren gaat vlotjes ook al ben ik geen puzzelgenie. Ik bevestig de gewenste zuigmond op de waterzuiger met één klik. Dan voeg ik het reinigingsmiddel toe in de sproeier en vul hem met water. Ik draai de sproeikop vast en bevestig de microvezeldoek. Dit gebeurt via een klittenbandsysteem, waardoor de microvezeldoek goed blijft kleven tijdens gebruik en ik hem er nadien toch makkelijk weer afhaal. Enkele uren opladen en ik kan aan de slag!

Klaar voor schitterende ramen

De zon is nog niet van de partij, dus ik kan eraan beginnen. Als ik de ramen reinig, sleur ik altijd met een emmer water, een raamwisser, een doekje en een sproeifles met reinigingsmiddel. Nu heb ik enkel de sproeier en de waterzuiger bij de hand. Ik pak eerst de binnenkant van mijn ramen aan met in mijn ene hand de sproeifles om de ramen vochtig te maken en van boven naar beneden te reinigen en in de andere hand de waterzuiger om de waterdruppels op te zuigen. Alle ramen in huis zijn in een mum van tijd terug proper, zowel de binnen- als de buitenkant (ik ben blij dat het snel ging, want het is koud buiten 😊). Aangezien alles vlotjes gaat en ik nog motivatie over heb, beslis ik om ook mijn spiegels (klein werkje) en tegels (groot werk) in de namiddag schoon te maken. Eerst ledig ik het reservoir met vuil water en vul de sproeier weer met reinigingsproduct en water en moet ik de batterij uiteraard weer opladen. Ik klik de kleine zuigmond met gele microvezeldoek vast en begin aan de klusjes.

Het resultaat? Ik ben supertevreden met het resultaat, de waterzuiger heeft zijn werk inderdaad gedaan want in volle zon merk ik geen strepen en geen druppels op mijn ramen. Alles ging ook sneller dan anders. De spiegels zijn ook weer pico bello en de tegels in de badkamer en de wc blinken.

Mijn verdict over de Kärcher WV2 Premium Plus

👍 Lichte ruitenreiniger
👍 Streepvrije ruiten in een recordtempo
👍 Veelzijdig gebruik: ramen, tegels, spiegels, doucheraam, …
👍 Geleverd met twee zuigmonden, een kleine (17 cm) en een grote (28 cm)
👍 Je kan de microvezeldoekjes makkelijk reinigen in de wasmachine
👍 Het reservoir is makkelijk te ledigen zonder dat je in contact komt met het vuile water
👍 LED-display geïntegreerd in de aan-/uitknop om te zien wanneer de batterij bijna opgeladen moet worden

👎 Als je grote ramen hebt tot aan de vloer, moet je de waterzuiger horizontaal gebruiken, omdat er te weinig ruimte is voor het toestel tussen de vloer en de onderkant van de ramen.

 

Kärcher WV6 Premium en WV2 Premium Plus: de verschillen

 

WV6 Premium WV2 Premium Plus
Autonomie van 100 min. na 170 min. opladen Autonomie van 25 min. na 230 min. opladen
Geschikt voor 100 ramen na elke laadbeurt Geschikt voor 35 ramen na elke laadbeurt
Inhoud reservoir van 150 ml Inhoud reservoir van 100 ml
Led-display bovenaan het toestel dat de autonomie weergeeft in minuten Led-display in de aan-/uitknop dat aangeeft of je de batterij bijna moet opladen
Geleverd met een snelle oplader Geleverd met een gewone oplader

 

Kärcher WV6 Premium

Kärcher WV2 Premium Plus

In hetzelfde thema

Hoe kies je de juiste energiezuinige wasmachine?

Hoe kies je de juiste energiezuinige wasmachine?

Sorteren, het juiste wasprogramma en -middel kiezen, strijken… De was doen is wellicht het huishoudelijke karwei dat niet alleen de meeste tijd opslorpt maar ook de grootste impact heeft op het milieu. Met de tips van Vanden Borre kies je een energiezuinige wasmachine...

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Ga de uitdaging van Tournée Minérale aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. De ideale gelegenheid om aan je gezondheid en welzijn te werken, maar ook om nieuwe alcoholvrije drankjes te ontdekken! Wat is een mocktail? Een mocktail is een alcoholvrije...

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Elke week haal ik mijn emmer, dweil en reinigingsmiddel uit de berging om de vloeren schoon te maken. Maar deze keer pak ik het anders aan, want ik mag de de Black+Decker stoomreiniger testen. Of een stoomreiniger een goed alternatief is voor de emmer en de dweil? En...