Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het hier.

DoorTimo

door | 6 oktober | Beeld & Geluid, High Tech

Unboxing

De Smart Soundbar 900 van Bose zit zorgvuldig ingepakt in de doos, helemaal zoals ik verwacht had voor zo’n next-level product. Nog meegeleverd: een HDMI-kabel, een Optical-kabel, de Adaptiq-hoofdband (hierover later meer) en de afstandsbediening met batterijen.

BOSE

Mijn eerste reactie wanneer ik de soundbar zorgvuldig voor de tv plaats: wauw! Hij ziet er met zijn strak design en mooie, zwarte kleur fantastisch uit en past volgens mij bij heel wat televisies.

Op de soundbar bevinden zich 2 touch-knoppen: de ene om de microfoon uit te zetten, de andere om je soundbar een opdracht te geven via spraakbediening (Amazon Alexa of Google Assistant). En net onder de glasplaat vind je een lichtstrip die aangeeft wat je aan het doen bent. Helaas kan je nergens aflezen op welk volume je soundbar staat, een klein schermpje hiervoor was wel handig geweest.

BOSE

Installatie

Volgens het meegeleverde boekje voltooi je de installatie in enkele stappen. De soundbar plaats je voor de televisie, 30-90 cm van andere draadloze apparatuur, en vervolgens steek je zijn kabel in het stopcontact.

Om de installatie van de soundbar te voltooien, moet je hem eerst nog op het internet aansluiten, een naam geven, updaten en verbinden met de televisie. Een weetje: mocht je, zoals ik, geen smart-tv bezitten, dan kan je de soundbar niet verbinden met je tv via de HDMI eARC-poort. Maar geen paniek, een verbinding via de Optical-poort gaat even vlot.

Bose Music

De configuratie van de soundbar gebeurt dan weer volledig in de Bose Music-app. Ik kende de Bose Music-app al, want in de keuken staat een Home Speaker van Bose. Via bluetooth verbind je je smartphone en de app snel met de Bose-toestellen.

BOSE

Ik testte de soundbar een eerste keer, het resultaat mocht er al zeker zijn. Maar met de Adaptiq-functie til je het geluid echt naar een hoger niveau! Dankzij Adaptiq wordt het geluid van de 9 speakers zo goed mogelijk afgestemd op de ruimte. Je plaatst de hoofdband met microfoon op je hoofd en nadien moet je op je 5 favoriete plekken in de ruimte gaan zitten om de akoestiek te meten.

Mocht je nog niet 100 % tevreden zijn, dan kan je de audio ook nog wat wijzigen op het middenkanaal (de stemmen die via het midden van de soundbar uitgestuurd worden), hoogtekanaal (ruimtelijk of heel strak geluid via de 2 speakers die omhoog gericht staan), lage tonen en hoge tonen.

Verder kan je via Tune In afstemmen op talloze radiozenders en podcasts of je kan de app verbinden met Spotify. En last but not least, je kan de soundbar ook groeperen met andere Bose-toestellen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om de Home Speaker in de keuken te verbinden met de soundbar. En dan volgde nadien ook nog de Bose Bass Module 700.

Bose Bass Module 700

De Bose Bass Module 700 is ontwikkeld om je geluidservaring “een extra kick te geven”. Via de subwoofer voel je het basgeluid echt en kan je een bioscoopgeluid nabootsen.

BOSE

Net als de Smart Soundbar 900 oogt hij heel elegant en zorgt hij voor een moderne touch in je woning. Ook hier is de installatie heel eenvoudig: je steekt de kabel van de subwoofer in het stopcontact en via de Bose Music-app verbind je de subwoofer met de soundbar. Opgelet: telkens wanneer je een toestel aansluit of verplaatst, moet je de Adaptiq-functie opnieuw uitvoeren.

Conclusie?

Ik begon deze blogpost met de vraag of de Bose Smart Soundbar 900 en de Bose Bass Module 700 mijn woonkamer kunnen omtoveren tot een bioscoop? Mijn antwoord: ja, niet alleen tot een bioscoop, maar ook tot een concertzaal! Het geluid is echt fantastisch en via de app 100 % regelbaar volgens jouw wensen. Ik ga de komende maanden alvast wat sparen om de 2 toestellen in huis te halen.

 

BOSE

BOSE SMART SOUNDBAR 900 BLACK

BOSE

BOSE BASS MODULE 700 BLACK

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...