Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het hier.

DoorTimo

door | 6 oktober | Beeld & Geluid, High Tech

Unboxing

De Smart Soundbar 900 van Bose zit zorgvuldig ingepakt in de doos, helemaal zoals ik verwacht had voor zo’n next-level product. Nog meegeleverd: een HDMI-kabel, een Optical-kabel, de Adaptiq-hoofdband (hierover later meer) en de afstandsbediening met batterijen.

BOSE

Mijn eerste reactie wanneer ik de soundbar zorgvuldig voor de tv plaats: wauw! Hij ziet er met zijn strak design en mooie, zwarte kleur fantastisch uit en past volgens mij bij heel wat televisies.

Op de soundbar bevinden zich 2 touch-knoppen: de ene om de microfoon uit te zetten, de andere om je soundbar een opdracht te geven via spraakbediening (Amazon Alexa of Google Assistant). En net onder de glasplaat vind je een lichtstrip die aangeeft wat je aan het doen bent. Helaas kan je nergens aflezen op welk volume je soundbar staat, een klein schermpje hiervoor was wel handig geweest.

BOSE

Installatie

Volgens het meegeleverde boekje voltooi je de installatie in enkele stappen. De soundbar plaats je voor de televisie, 30-90 cm van andere draadloze apparatuur, en vervolgens steek je zijn kabel in het stopcontact.

Om de installatie van de soundbar te voltooien, moet je hem eerst nog op het internet aansluiten, een naam geven, updaten en verbinden met de televisie. Een weetje: mocht je, zoals ik, geen smart-tv bezitten, dan kan je de soundbar niet verbinden met je tv via de HDMI eARC-poort. Maar geen paniek, een verbinding via de Optical-poort gaat even vlot.

Bose Music

De configuratie van de soundbar gebeurt dan weer volledig in de Bose Music-app. Ik kende de Bose Music-app al, want in de keuken staat een Home Speaker van Bose. Via bluetooth verbind je je smartphone en de app snel met de Bose-toestellen.

BOSE

Ik testte de soundbar een eerste keer, het resultaat mocht er al zeker zijn. Maar met de Adaptiq-functie til je het geluid echt naar een hoger niveau! Dankzij Adaptiq wordt het geluid van de 9 speakers zo goed mogelijk afgestemd op de ruimte. Je plaatst de hoofdband met microfoon op je hoofd en nadien moet je op je 5 favoriete plekken in de ruimte gaan zitten om de akoestiek te meten.

Mocht je nog niet 100 % tevreden zijn, dan kan je de audio ook nog wat wijzigen op het middenkanaal (de stemmen die via het midden van de soundbar uitgestuurd worden), hoogtekanaal (ruimtelijk of heel strak geluid via de 2 speakers die omhoog gericht staan), lage tonen en hoge tonen.

Verder kan je via Tune In afstemmen op talloze radiozenders en podcasts of je kan de app verbinden met Spotify. En last but not least, je kan de soundbar ook groeperen met andere Bose-toestellen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om de Home Speaker in de keuken te verbinden met de soundbar. En dan volgde nadien ook nog de Bose Bass Module 700.

Bose Bass Module 700

De Bose Bass Module 700 is ontwikkeld om je geluidservaring “een extra kick te geven”. Via de subwoofer voel je het basgeluid echt en kan je een bioscoopgeluid nabootsen.

BOSE

Net als de Smart Soundbar 900 oogt hij heel elegant en zorgt hij voor een moderne touch in je woning. Ook hier is de installatie heel eenvoudig: je steekt de kabel van de subwoofer in het stopcontact en via de Bose Music-app verbind je de subwoofer met de soundbar. Opgelet: telkens wanneer je een toestel aansluit of verplaatst, moet je de Adaptiq-functie opnieuw uitvoeren.

Conclusie?

Ik begon deze blogpost met de vraag of de Bose Smart Soundbar 900 en de Bose Bass Module 700 mijn woonkamer kunnen omtoveren tot een bioscoop? Mijn antwoord: ja, niet alleen tot een bioscoop, maar ook tot een concertzaal! Het geluid is echt fantastisch en via de app 100 % regelbaar volgens jouw wensen. Ik ga de komende maanden alvast wat sparen om de 2 toestellen in huis te halen.

 

BOSE

BOSE SMART SOUNDBAR 900 BLACK

BOSE

BOSE BASS MODULE 700 BLACK

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...