Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het hier.

DoorTimo

door | 6 oktober | Beeld & Geluid, High Tech

Unboxing

De Smart Soundbar 900 van Bose zit zorgvuldig ingepakt in de doos, helemaal zoals ik verwacht had voor zo’n next-level product. Nog meegeleverd: een HDMI-kabel, een Optical-kabel, de Adaptiq-hoofdband (hierover later meer) en de afstandsbediening met batterijen.

BOSE

Mijn eerste reactie wanneer ik de soundbar zorgvuldig voor de tv plaats: wauw! Hij ziet er met zijn strak design en mooie, zwarte kleur fantastisch uit en past volgens mij bij heel wat televisies.

Op de soundbar bevinden zich 2 touch-knoppen: de ene om de microfoon uit te zetten, de andere om je soundbar een opdracht te geven via spraakbediening (Amazon Alexa of Google Assistant). En net onder de glasplaat vind je een lichtstrip die aangeeft wat je aan het doen bent. Helaas kan je nergens aflezen op welk volume je soundbar staat, een klein schermpje hiervoor was wel handig geweest.

BOSE

Installatie

Volgens het meegeleverde boekje voltooi je de installatie in enkele stappen. De soundbar plaats je voor de televisie, 30-90 cm van andere draadloze apparatuur, en vervolgens steek je zijn kabel in het stopcontact.

Om de installatie van de soundbar te voltooien, moet je hem eerst nog op het internet aansluiten, een naam geven, updaten en verbinden met de televisie. Een weetje: mocht je, zoals ik, geen smart-tv bezitten, dan kan je de soundbar niet verbinden met je tv via de HDMI eARC-poort. Maar geen paniek, een verbinding via de Optical-poort gaat even vlot.

Bose Music

De configuratie van de soundbar gebeurt dan weer volledig in de Bose Music-app. Ik kende de Bose Music-app al, want in de keuken staat een Home Speaker van Bose. Via bluetooth verbind je je smartphone en de app snel met de Bose-toestellen.

BOSE

Ik testte de soundbar een eerste keer, het resultaat mocht er al zeker zijn. Maar met de Adaptiq-functie til je het geluid echt naar een hoger niveau! Dankzij Adaptiq wordt het geluid van de 9 speakers zo goed mogelijk afgestemd op de ruimte. Je plaatst de hoofdband met microfoon op je hoofd en nadien moet je op je 5 favoriete plekken in de ruimte gaan zitten om de akoestiek te meten.

Mocht je nog niet 100 % tevreden zijn, dan kan je de audio ook nog wat wijzigen op het middenkanaal (de stemmen die via het midden van de soundbar uitgestuurd worden), hoogtekanaal (ruimtelijk of heel strak geluid via de 2 speakers die omhoog gericht staan), lage tonen en hoge tonen.

Verder kan je via Tune In afstemmen op talloze radiozenders en podcasts of je kan de app verbinden met Spotify. En last but not least, je kan de soundbar ook groeperen met andere Bose-toestellen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om de Home Speaker in de keuken te verbinden met de soundbar. En dan volgde nadien ook nog de Bose Bass Module 700.

Bose Bass Module 700

De Bose Bass Module 700 is ontwikkeld om je geluidservaring “een extra kick te geven”. Via de subwoofer voel je het basgeluid echt en kan je een bioscoopgeluid nabootsen.

BOSE

Net als de Smart Soundbar 900 oogt hij heel elegant en zorgt hij voor een moderne touch in je woning. Ook hier is de installatie heel eenvoudig: je steekt de kabel van de subwoofer in het stopcontact en via de Bose Music-app verbind je de subwoofer met de soundbar. Opgelet: telkens wanneer je een toestel aansluit of verplaatst, moet je de Adaptiq-functie opnieuw uitvoeren.

Conclusie?

Ik begon deze blogpost met de vraag of de Bose Smart Soundbar 900 en de Bose Bass Module 700 mijn woonkamer kunnen omtoveren tot een bioscoop? Mijn antwoord: ja, niet alleen tot een bioscoop, maar ook tot een concertzaal! Het geluid is echt fantastisch en via de app 100 % regelbaar volgens jouw wensen. Ik ga de komende maanden alvast wat sparen om de 2 toestellen in huis te halen.

 

BOSE

BOSE SMART SOUNDBAR 900 BLACK

BOSE

BOSE BASS MODULE 700 BLACK

In hetzelfde thema

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.Unboxing Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...