De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

Samsung overtreft met zijn tweede generatie Quantum Dot OLED-tv’s zowaar al het positieve van hun voorgangers. Met schermformaten van 55″ tot 97″ biedt ook de gloednieuwe 4K OLED G-serie van LG eens te meer het beste van het beste.

Door Vanden Borre Magazine

door | 28 december | Beeld & Geluid

Samsung OLED S95C: ervaar het woweffect

Quantum HDR OLED+ ligt aan de basis van een nog helderder beeld. Dat maaktvan de Samsung OLED S95C een fantastische Smart TV voor films en gaming, met dank aan de 4K@144Hz-ondersteuning. Dankzij de hypermoderne en zelfverlichtende pixels op basis van Quantum Dots contrasteren de diepe zwarte tinten maximaal met het realistische en dynamische kleurenpalet. Het ultradunne Infinity One Design van 11 mm is uitgerust met een One Connect Box: één netjes weggewerkte, transparante kabel zorgt zowel voor stroom als data.

 

 

Multidimensionaal en levendig geluid

Via Q-Symphony werken je tv-speakers en de Samsung Q-series Soundbar samen in perfecte harmonie. Het 360 Watt 5.1.2-kanaalsysteem met Dolby Atmos en DTS:X produceert vanuit alle richtingen een weergaloos 3D-geluid en sleept je helemaal mee in de actie. De krachtige 8″ subwoofer levert een diepe en rijke basklank. Google Chromecast, Spotify Connect en AirPlay 2 zijn standaard ingebouwd voor een maximaal muzikaal genot. Kortom, de perfecte aanvulling van je OLED-tv.

 

 

LG OLED G3: activeer al je zintuigen

De LG OLED G3 heeft de uitstraling van een superslanke high-end tv en is in principe bedoeld voor wandmontage. Met de bijgeleverde beugel sluit het toestel naadloos aan op de muur. Maar je kan deze OLED-tv gerust ook op een voet plaatsen. Daarnaast valt de G3 op door zijn liefst 70% hogere piekhelderheid. Elk detail, elke kleur, elke schaduw komt op verbluffende wijze tot leven, zelfs in een felverlichte omgeving. De ultrakrachtige α9 Gen6 AI-processor draagt daartoe bij. Het bekroonde webOS-besturingssysteem is in de versie van 2023 nog gebruiksvriendelijker, dankzij de introductie van Quick Cards. Dat zijn slimme mappen die alle apps en instellingen per categorie verzamelen.

 

 

De allereerste draadloze OLED-tv

De LG OLED M3-serie is qua design identiek aan de G3-reeks maar werkt volledig draadloos, met uitzondering van de voedingskabel voor de tv en de Zero Connect Box. Deze televisie kan een signaal van maximaal 4K/120 Hz ontvangen, inclusief Dolby Atmos. Beschikbaar in 3 formaten: 77, 83 en 97″. Het 97″-toestel past ook op een speciale voet.

 

In het Vanden Borre Magazine en op vandenborre.be ontdek je nog veel meer OLED-tvs van de allernieuwste generatie.

 

Samsung Oled S95C-tv

SAMSUNG HW-Q800C/XN

LG OLED G3-series

LG TV OLED77M39LA

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...