Hoe kies je de beste inbouwoven?

De ovens van vandaag zijn uitgerust met gebruiksvriendelijke snufjes die in niets meer doen denken aan de toestellen uit de tijd van onze oma’s. Op Batibouw ontdek je een waar paradijs aan hoogtechnologische functies. Zie je door de bomen het bos niet meer?  Vanden Borre helpt je de beste inbouwoven kiezen.

Door Vanden Borre Magazine

De afmetingen van de nis

Je moet eerst en vooral de nis opmeten, de opening waarin je oven zal worden ingebouwd. Een standaardoven meet 60 bij 60 cm, maar er bestaan ook compactere modellen. Is je nis 60 cm hoog maar wil je per se een kleinere oven? Voorzie dan in de overblijvende ruimte een opberg- of warmhoudlade. Voor een goede verluchting houd je achter een traditionele inbouwoven best ongeveer 2 cm vrij, achter een compact toestel 4,5 cm.

 

Heteluchtovens: de duurzame keuze

Bij heteluchtovens wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Je kan op 3 of 4 niveaus tegelijk koken, zonder dat je moet voorverwarmen. Je verbruikt dus minder energie, want je moet de oven minder vaak openen. Tip: wil je een veilig én zuinig model, kies dan voor een heteluchtoven met een koude deur. Meerdere dikke glasplaten dragen bij tot een betere isolatie en helpen ook brandwonden te voorkomen.

 

Stoom- of microgolffunctie

Stoomkoken is niet alleen extra gezond: naast de voedingswaarde blijft ook de smaak van de ingrediënten optimaal bewaard. Stoomovens zijn bovendien heel makkelijk in onderhoud. Sommige types zijn 100% gericht op stoomkoken, bij andere modellen kan je tegelijk ook voor de traditionele kookwijze opteren. Een heteluchtoven met microgolffunctie is dan weer ideaal wanneer je maar plaats hebt voor één toestel. Door beide functies te combineren, kan je tijd besparen, bijvoorbeeld bij het bereiden van lasagne of een aardappelgratin.

 

De magie van een Smeg-inbouwoven

Zin in een winterbarbecue? In heerlijk knapperige maar tegelijk ook gezondere frietjes? Of in een last minute tv-avond met popcorn die in vier minuten klaar is? Deze SPEEDWAVE XL-inbouwoven van Smeg koppelt traditioneel koken aan de talloze troeven van een microgolf. Hij is uitgerust met heel wat intelligente technologieën waarmee je de bereidingstijd met maximaal 40% kan inkorten. De Inverter-technologie is door de continue warmteverspreiding een garantie op gelijkmatig koken, gezond ontdooien en een grote energiebesparing.

 

(h)Ongelooflijk handig van Haier

Met de hOn-app bedien je deze intelligente inbouwoven van Haier probleemloos op afstand. Voorverwarmen is niet langer nodig: deze oven met energielabel A++ bespaart je tijd en energie. De geïntegreerde camera houdt een oogje in het zeil en geeft je een seintje als je gerecht bijna klaar is.

 

Inbouwoven van Samsung: flexibel en efficiënt

Samsung pakt bij de Dual Cook Flex™ Oven 4-serie (energieklasse A+) uit met slimme en duurzame innovaties die je leven echt makkelijker maken. Tegelijk zijn ze ook een garantie op overheerlijke en energiezuinige maaltijden. Zo kan je de bovenste en onderste kookzones van deze ruime inbouwoven (76 liter) apart of samen gebruiken. Open je de deur alleen bovenaan, dan gaat er onderaan geen warmte verloren, verbruik je tot 25% minder energie en kook je toch tot 22% sneller. Met natuurlijke stoom creëer je gerechten die binnenin sappig en mals zijn, maar vanbuiten knapperig en goudbruin, zonder aan te branden. In de innovatieve sous vide-kookzak kan je bereiding perfect gelijkmatig garen, zonder gevaar op uitdroging. Via de Samsung SmartThings-app ontvang je gepersonaliseerde recepten en een gevarieerd weekmenu. Met één aanraking kan je je oveninstellingen aanpassen.

 

In het Vanden Borre Magazine en op vandenborre.be vind je nog veel meer super handige en energiezuinige inbouwovens.

SMEG INBOUWOVEN SO6102M2B3

SAMSUNG INBOUWOVEN NV7B4550VAS/U1

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...