Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Heb je net een nieuwe Apple Mac gekocht en wil je al je documenten, programma’s, gebruikersaccounts en instellingen overzetten? De Migratie-assistent kopieert al je bestanden van je oude Mac naar je nieuwe. Zo hoef jij dat niet handmatig te doen.

Door Sixtine Besseyre

door | 21 oktober | High Tech

Stap 1: de computers voorbereiden

Voor je de bestanden van je oude naar je nieuwe Mac kan verplaatsen, moet je eerst enkele stappen doorlopen:

 1. Zorg ervoor dat beide Macs aangesloten zijn op netstroom en naast elkaar staan. Om de gegevens over te zetten met de Migratie-assistent, raden we je ook aan om beide computers te verbinden met hetzelfde wifinetwerk.
 2. Vervolgens is het belangrijk dat je alle beschikbare software-updates installeert op elke computer.
 3. Heb je op een van beide computers antivirus- of firewallsoftware geïnstalleerd? Schakel die uit totdat de overdracht is voltooid.

Stap 2: instellingen voor de overdracht

Op je nieuwe Mac

 1. Ga in Finder naar de map ‘Apps’ en klik door naar de map ‘Hulpprogramma’s’. Open de Migratie-assistent. Klik vervolgens op ‘Ga door’.
 2. Wanneer de Migratie-assistent vraagt hoe je de gegevens wil kopiëren, selecteer je de optie: ‘Vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf’. Klik vervolgens op ‘Ga door’.

Op je oude Mac

 1. Open ook op deze computer de Migratie-assistent in de map ‘Hulpprogramma’s’.
 2. Voer het beheerderswachtwoord in om de Migratie-assistent toegang te geven tot je bestanden.
 3. Wanneer de assistent vraagt hoe je de gegevens wil overzetten, selecteer je de optie: ‘Naar een andere Mac’. Klik vervolgens op ‘Ga door’.

Stap 3: de overdracht

Op je nieuwe Mac

 1. Klik in de Migratie-assistent op het pictogram van je oude Mac. Klik op ‘Ga door’.
 2. Er verschijnt een code van 6 cijfers op beide computers. Controleer of de codes overeenkomen en klik vervolgens op je oude Mac op ‘Ga door’.
  Denk eraan: het kan even duren voor de Migratie-assistent alle gegevens verzameld heeft.
 3. Op je nieuwe Mac worden de over te zetten gegevens weergegeven en automatisch geselecteerd. Klik op ‘Ga door’.
 4. Maak een beheerderswachtwoord aan. Wacht tot er een groen vinkje verschijnt naast de naam van je account en klik op ‘Ga door’ om de overdracht te starten.
 5. De overdracht kan enkele uren duren. Sluit de computers dus niet af en laat ze hun ding doen.
 6. Wanneer de overdracht is voltooid, start je nieuwe Mac automatisch opnieuw op. Je kan je computer ook handmatig opnieuw opstarten.
 7. Klik op ‘Voltooien’ om je nieuwe Mac opnieuw op te starten en de Migratie-assistent af te sluiten.

APPLE MACBOOK AIR (2022) M2 256GB MIDNIGHT

APPLE MACBOOK PRO (2022) M2 256GB SPACE GRAY

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...