Home    In de keuken    Test: Moulinex OW2208-broodbakmachine

Test: Moulinex OW2208-broodbakmachine

Een brood dreigt een pak duurder te worden… Reden genoeg om een broodmachine in huis te halen. Want geef nu toe, wat is er nu makkelijker en lekkerder dan er zelf eentje te maken? Maak kennis met deze automatische Moulinex OW2208-broodoven die ik onlangs heb mogen uittesten. Dit toestel doet al het werk in mijn plaats, van kneden tot bakken. Zo heb ik huisgemaakt brood in slechts enkele stappen! Benieuwd hoe de test verlopen is? Je leest het hier!

DoorShana

door | 5 mei | In de keuken

Handige accessoires in de doos

Four à pain

Wat vind ik allemaal terug bij het openen van de doos? Een maatglas om de juiste hoeveelheid water toe te voegen, een maatlepel om ingrediënten correct af te meten, een haak om de kneedarm makkelijk los te maken, de kuip met anti-aanbaklaag die in de broodmachine komt te zitten en last but not least: een knap receptenboekje met 27 gemakkelijke recepten. Het gaat hier om 10 eenvoudige glutenvrije bakrecepten zoals mueslibrood of brioche, 6 gezonde recepten zoals wortelbrood of kastanjecake en ook nog recepten die iets verder gaan dan brood zoals verse pasta, pizzadeeg, havermoutpap, rijst en confituur.

Het eerste broodje bakken

Ziezo, tijd om mijn broodje te bakken! Ik neem het receptenboekje erbij en ik begin met een heerlijke brioche. Eerst stel ik het bruiningsniveau in (van licht gebakken tot heel krokant brood), dat bepaalt ook de kleur van de korst, nadien stel ik het gewicht in (500 g, 750 g of 1 kg brood). Dat hangt natuurlijk af of je een grote of kleine honger hebt. Ik plaats dan de ingrediënten in de broodmachine zoals aangeduid in het boekje, selecteer het gewenste programma, druk op start en de machine doet de rest, van kneden tot bakken! Op het grote scherm worden de verschillende instellingen en de tijd weergegeven, zo heb ik alles onder controle terwijl mijn brioche aan het bakken is. En via het kijkvenster kan ik ook alles in de gaten houden.

Leuk om te weten: aan het einde van het bakken, springt de automatische warmhoudfunctie op gedurende 1 uur, zo blijft mijn brood lekker warm en kan de deeghaak er makkelijker uit. Bovendien is de uitneembare kuip vaatwasmachinebestendig, superhandig als je geen tijd hebt voor de afwas.

Een echte smaakbom

Four à pain

Oh ja, en nu de prangende vraag: hoe smaakt mijn broodje? Ik neem een hap van het luchtig sneetje brioche met lekker krokant korstje en de smaak is echt verrukkelijk. Zoals het hoort dus! Ik krijg terug water in mijn mond bij het schrijven van mijn artikel. 😉 Ik wil bescheiden blijven, maar ik sta toch versteld van mijn eerste poging. Op naar het volgende brood!

Mijn verdict

Enkel lof voor deze Moulinex OW220830 Pain Plaisir-broodmachine! Ze is echt ideaal voor mensen die glutenintolerant zijn of op hun gezondheid letten, omdat je zelf je brood kan samenstellen met de gewenste ingrediënten. Nu heb ik echt heerlijk homemade brood op elk moment. Ik word nog een echte warme bakker!

broodbakmachine

MOULINEX OW220830

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...