Braun Silk-épil Flex 9 voor een zijdezachte huid: de test

Ik heb onlangs de Braun Silk-épil Flex 9 mogen uittesten. Perfect om deze zomer wekenlang te genieten van een gladde huid en zijdezachte benen! Good to know: het gaat hier om ’s werelds eerste epilator voor vrouwen met een volledig flexibele kop. Ik ben superbenieuwd welke resultaten hij zal opleveren en kan niet wachten om het toestel uit te testen. Let’s go!

Door Shana

door | 3 juni | Schoonheid & Welzijn

Unboxing the epilator

Silk-épil

Ik haal meteen alle accessoires en toestellen uit de doos. Wat zit erin? De knappe Silk-épil 9 Flex epilator, een trimmerkop, een scheerkop, een huidcontactopzetstuk, een opzetstuk voor het gezicht, een lichaamsmassageopzetstuk, een revitaliserend kussen, een borstel voor de normale huid, een reinigingsborsteltje, de lader, een prachtig opbergtasje om mijn toestel makkelijk op reis mee te nemen … En last but not least, de Braun Face 810-gezichtsepilator met bronzen beschermkap.

De eerste epileerbeurt: snel & zacht

Flex_9

Goed om te weten

Toen ik bij de eerste epileerbeurt aan de slag ging, moet ik toch toegeven dat het niet zo aangenaam aanvoelde. Daarom wordt het sterk aangeraden om je eerst regelmatig in water te epileren, zodat het vrijwel pijnloos wordt. Wat ook volledig klopt! Na een keer of 4 de epilator in de douche met warm water te hebben gebruikt, voelde ik bijna niets meer. Deze Braun-epilator is namelijk 100 % waterbestendig, echt handig! En als ik extra gevoelige plekken wil behandelen, zoals mijn oksels of bikinilijn, gebruik ik steeds de scheerkop. Met het bijgeleverde trimmeropzetstuk is het mogelijk om haar te trimmen, heb ik zelf wel nog niet uitgetest. Ik heb ook ervaren dat het smalle en ergonomische handvat met anti-slipgreep echt comfortabel is. Zelfs voor een beginner als ik, is deze epilator héél makkelijk te gebruiken.

Resultaat na 3 weken

Vanaf de eerste epileerbeurt heeft het brede, volledig flexibele hoofd al mijn haartjes verwijderd, maar echt alles hè! Dat is te danken aan de 40 MicroGrip-pincetten die haartjes van 0.5 mm kan vangen. En heb ik nu zelfs na 3 weken ontzettend gladde benen en oksels. Ik hoef mij dus niet meer om de 3 dagen te scheren met een scheermesje. Met de Braun Silk-épil 9 heb ik ook geen rode bultjes meer zoals dat het geval was met mijn oude scheermesje.

Intuïtieve en doeltreffende epilatie

epilator

Al gehoord van de speciale Smartlight-functie? Ze helpt mij om al mijn haartjes tot in de puntjes te doen verdwijnen. Zelfs mijn fijnste haartjes lichten op en kunnen niet ontsnappen aan deze Braun-epilator. En dankzij de ingebouwde SensoSmart™-technologie druk ik nooit te hard op het toestel. Een rood lampje zorgt ervoor dat ik precies de juiste hoeveelheid druk uitoefen. Zo verwijder ik nog meer haar in één beweging voor een vlotte en efficiënte epilatie.

Ook mijn gezicht verdient de beste zorg

FaceSpa

Ik draag heel graag zorg voor mijn uiterlijk en daar hoort natuurlijk een goede gelaatsverzorging bij. Bij de Flex 9 zit een FaceSpa-reinigingsborstel en een gezichtsepilator. Bij het gebruik van de borstel voelde mijn gezicht na de behandeling aan als een babyvelletje! Kortom, deze handige reinigingsborstel zorgt voor zachte verzorging van de delicate huid, hij verwijdert mijn dode huidcellen op een zachte manier en hij bevordert huidvernieuwing. Ik gebruik de borstel enkele keren per week ter voorbereiding van mijn nachtcrème. En het 2de opzetstuk bij de Braun Face 810-FaceSpa is de gezichtsepilator. Hiermee kan ik voorzichtig haar op mijn bovenlip, kin en wenkbrauwen verwijderen. Ik heb nu een echt beautysalon bij mij thuis, zalig!

Voor een grondige gezichtsmassage heb ik gebruik gemaakt van het revitaliserend kussen. What a feeling! Het masseert mijn gezicht zachtjes om de bloedcirculatie te stimuleren en het laat mijn huid echt stralen. Na enkele behandelingen ziet mijn huid er echt gladder uit. Ik ben aangenaam verrast!

En dan nu… mijn verdict – *tromgeroffel*

epileren

De Braun Silk-épil Flex 9 is in mijn ogen de beste oplossing als je op zoek bent naar een snelle en efficiënte ontharingstoestel. In het begin kan het misschien wat pijn doen, maar na enkele epileerbeurten onder de douche, komt dat helemaal goed en wordt het epileren een zalig me-time momentje. En wat is er leuker dan zijdezachte benen die mooi schitteren in de zon, en dat wekenlang aan een stuk. Braun, you did a great job, ik ben echt een grote fan van de Flex 9.

 

Braun Silk-épil Flex 9

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de BaByliss Super-X Metal E992E

Voor jou getest: de BaByliss Super-X Metal E992E

Benieuwd naar de nieuwe multigroom van BaByliss? Mijn echtgenoot, Glenn, heeft dit toestel grondig mogen uittesten. Hij onderhoudt namelijk al jaren zijn baard met een baardtrimmer en scheert nu ook zijn haar kort af met een tondeuse. De ideale gelegenheid dus om eens...

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Voor jou getest: Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat

Voor jou getest: Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat

Het valt niet te ontkennen dat Braun zo ongeveer dé referentie voor ontharingstoestellen is. Dus toen ik mijn vriend vroeg om dit Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat uit te testen, was hij zeer enthousiast. Normaal gezien scheert hij zichzelf nooit volledig, maar na...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...