Test: het Braun Silk-expert Pro 5 semidefinitief epileerapparaat

Nu de zonnige zomerdagen weer in aantocht zijn, kreeg ik de kans om het Braun Silk-expert Pro 5 semidefinitief epileerapparaat te testen. Wat het apparaat belooft? Langdurig zijdezachte benen, want het flitssysteem zorgt ervoor dat het haar veel trager terugkomt. Perfect om de hele zomer lang met een gerust hart je benen bloot te laten, dus. Maar epileert dat lichtpulssysteem écht zo goed als het merk beweert? Dat ontdekken we samen!

vanFlorence

door | 29 april | Schoonheid & Welzijn

Eerste kennismaking met het toestel

De Silk-expert Pro 5 PL5054 wordt geleverd met een heel elegant etui en een Venus-scheermesje. Ook het apparaat zelf ziet er erg mooi uit: het is wit met goudkleurige details. Omdat ik zeker wil weten dat ik de semipermanente epilator van Braun correct gebruik, haal ik de gebruikshandleiding uit de doos en lees ze aandachtig door. Het apparaat zou volgens de handleiding vrij makkelijk werken, dus voel ik me gerustgesteld. Hoog tijd voor de test!

Voor gebruik

Ik besluit de epilator op mijn onderbenen uit te proberen. Dat deel van mijn lichaam vind ik over het algemeen het lastigst om te ontharen: het is een groot oppervlak en met een klassiek epileerapparaat duurt het eeuwen voordat ik klaar ben. Voordat ik met de behandeling start, moet ik de huid scheren. Ik ga dus meteen aan de slag met het meegeleverde scheermesje. Even later zijn mijn benen klaar voor het grote moment: de ontharing met de Silk-expert Pro 5.

De test

Ik steek de stekker van de epilator in het stopcontact. Daarna kies ik met de ‘-/+’-knop de hoogste lichtintensiteit van de 3 modi: Standaard, Teder of Extra zacht. Die laatste 2 opties zijn bedoeld voor de gevoeligere huidzones. Ik kies de Standaardmodus en zie dus 3 lampjes oplichten. Nu kan ik beginnen met epileren.

Ik plaats de kop van het apparaat onderaan mijn been, ga omhoog tot aan mijn knie en hou de epileerknop de hele tijd ingedrukt. Het gevoel is een aangename verrassing: het doet geen pijn! Af en toe voelt het een beetje branderig aan, maar dat stoort me niet echt. Vervolgens herhaal ik dezelfde beweging tot ik mijn onderbenen volledig behandeld heb. In totaal heeft dit me maar de helft van de tijd gekost vergeleken met een klassieke epilator: 10 minuten in plaats van 20 minuten, dat kan tellen!

In de beginfase wordt aangeraden 4 tot 12 weken lang 1 behandeling per week aan te houden, afhankelijk van hoe snel je haartjes terugkomen. Zelf merkte ik na 4 weken al een zichtbaar verschil op: de haartjes groeien minder snel terug en op sommige plekken zijn ze zelfs helemaal verdwenen. Mijn benen zijn ook zachter dan vroeger, toen ik mijn klassieke epilator gebruikte.

Zodra de haartjes niet meer terugkomen, kan ik overgaan naar de onderhoudsfase: 1 behandeling om de 1 tot 2 maanden, naargelang de behoefte. Wat een verschil tegenover vroeger: mijn gewoonlijke epilator moest ik elke week opnieuw gebruiken!

Handig accessoire: de precisiekop

Bij deze epilator van Braun zit ook een precisiekop: een kleiner opzetstuk dat handig is voor kleinere of smallere lichaamszones. Nadat ik mijn benen geëpileerd heb met de normale kop, klik ik gewoon de precisiekop op het toestel om mijn schenen comfortabel te ontharen.

De standaardkop is te breed voor die zone, waardoor de epilator daar niet zo goed op mijn huid aansluit en de flitsen minder doeltreffend zijn. Voor een volledige ontharing is de precisiekop dus zo goed als onmisbaar.

Verdict: zachte benen of niet?

Na 5 weken gebruik kan ik al bevestigen dat de semipermanente epilator Braun Silk-expert Pro 5 een openbaring is. Mijn haartjes groeien veel trager terug en zijn ook schaarser. Bovendien voelen mijn benen zachter aan dan vroeger, met mijn klassieke epilator. Ik ben alvast overtuigd! Mijn benen zijn helemaal klaar voor de shortjes, rokjes en jurkjes die voor deze zomer klaarliggen.

epileerapparaat

Braun Silk-expert Pro 5

epileerapparaat

Braun Silk-expert Pro 5 PL5387

epileerapparaat

Braun Silk-expert Pro 5 PL5347

epileerapparaat

Braun Silk-expert Pro 5 PL5145

epileerapparaat

Braun Silk-expert Pro 5 PL5154

In hetzelfde thema

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...