Home    Schoonheid & Welzijn    Test: het Braun Silk-expert Pro 5 semidefinitief epileerapparaat

Test: het Braun Silk-expert Pro 5 semidefinitief epileerapparaat

Nu de zonnige zomerdagen weer in aantocht zijn, kreeg ik de kans om het Braun Silk-expert Pro 5 semidefinitief epileerapparaat te testen. Wat het apparaat belooft? Langdurig zijdezachte benen, want het flitssysteem zorgt ervoor dat het haar veel trager terugkomt. Perfect om de hele zomer lang met een gerust hart je benen bloot te laten, dus. Maar epileert dat lichtpulssysteem écht zo goed als het merk beweert? Dat ontdekken we samen!

vanFlorence

door | 29 april | Schoonheid & Welzijn

Eerste kennismaking met het toestel

épilateur

De Silk-expert Pro 5 PL5054 wordt geleverd met een heel elegant etui en een Venus-scheermesje. Ook het apparaat zelf ziet er erg mooi uit: het is wit met goudkleurige details. Omdat ik zeker wil weten dat ik de semipermanente epilator van Braun correct gebruik, haal ik de gebruikshandleiding uit de doos en lees ze aandachtig door. Het apparaat zou volgens de handleiding vrij makkelijk werken, dus voel ik me gerustgesteld. Hoog tijd voor de test!

Voor gebruik

épilateur

Ik besluit de epilator op mijn onderbenen uit te proberen. Dat deel van mijn lichaam vind ik over het algemeen het lastigst om te ontharen: het is een groot oppervlak en met een klassiek epileerapparaat duurt het eeuwen voordat ik klaar ben. Voordat ik met de behandeling start, moet ik de huid scheren. Ik ga dus meteen aan de slag met het meegeleverde scheermesje. Even later zijn mijn benen klaar voor het grote moment: de ontharing met de Silk-expert Pro 5.

De test

épilateur

Ik steek de stekker van de epilator in het stopcontact. Daarna kies ik met de ‘-/+’-knop de hoogste lichtintensiteit van de 3 modi: Standaard, Teder of Extra zacht. Die laatste 2 opties zijn bedoeld voor de gevoeligere huidzones. Ik kies de Standaardmodus en zie dus 3 lampjes oplichten. Nu kan ik beginnen met epileren.

Ik plaats de kop van het apparaat onderaan mijn been, ga omhoog tot aan mijn knie en hou de epileerknop de hele tijd ingedrukt. Het gevoel is een aangename verrassing: het doet geen pijn! Af en toe voelt het een beetje branderig aan, maar dat stoort me niet echt. Vervolgens herhaal ik dezelfde beweging tot ik mijn onderbenen volledig behandeld heb. In totaal heeft dit me maar de helft van de tijd gekost vergeleken met een klassieke epilator: 10 minuten in plaats van 20 minuten, dat kan tellen!

In de beginfase wordt aangeraden 4 tot 12 weken lang 1 behandeling per week aan te houden, afhankelijk van hoe snel je haartjes terugkomen. Zelf merkte ik na 4 weken al een zichtbaar verschil op: de haartjes groeien minder snel terug en op sommige plekken zijn ze zelfs helemaal verdwenen. Mijn benen zijn ook zachter dan vroeger, toen ik mijn klassieke epilator gebruikte.

Zodra de haartjes niet meer terugkomen, kan ik overgaan naar de onderhoudsfase: 1 behandeling om de 1 tot 2 maanden, naargelang de behoefte. Wat een verschil tegenover vroeger: mijn gewoonlijke epilator moest ik elke week opnieuw gebruiken!

Handig accessoire: de precisiekop

épilateur

Bij deze epilator van Braun zit ook een precisiekop: een kleiner opzetstuk dat handig is voor kleinere of smallere lichaamszones. Nadat ik mijn benen geëpileerd heb met de normale kop, klik ik gewoon de precisiekop op het toestel om mijn schenen comfortabel te ontharen.

De standaardkop is te breed voor die zone, waardoor de epilator daar niet zo goed op mijn huid aansluit en de flitsen minder doeltreffend zijn. Voor een volledige ontharing is de precisiekop dus zo goed als onmisbaar.

Verdict: zachte benen of niet?

épilateur

Na 5 weken gebruik kan ik al bevestigen dat de semipermanente epilator Braun Silk-expert Pro 5 een openbaring is. Mijn haartjes groeien veel trager terug en zijn ook schaarser. Bovendien voelen mijn benen zachter aan dan vroeger, met mijn klassieke epilator. Ik ben alvast overtuigd! Mijn benen zijn helemaal klaar voor de shortjes, rokjes en jurkjes die voor deze zomer klaarliggen.

epileerapparaat

Braun Silk-expert Pro 5

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...