Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling duurt enkele maanden, maar ik geef je alvast mijn bevindingen mee over het design en het gebruik van dit IPL-toestel.

Door Mélissa

door | 4 november | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Wat zit er in de doos?

Philips Lumea BRI9985/00

Uiteraard haal ik meteen het IPL-toestel uit de doos en ik vind het persoonlijk een heel mooi apparaat, met een luxueuze uitstraling en een roze kleur met goudkleurige accenten. De Philips Lumea BRI985/00 wordt geleverd met een lader, een wit reisetui, een zacht doekje voor het onderhoud en 4 opzetstukken:

  • Het grootste opzetstuk is voor het lichaam, voor grote gebieden zoals de benen en de armen
  • Een gezichtsopzetstuk voor de gevoelige huid boven de bovenlip en bij de kin
  • Een okselopzetstuk met een bolle vorm
  • Een opzetstuk voor de bikinilijn

Opladen voor een draadloos gebruik

Philips Lumea BRI9985/00

Je kan de Philips Lumea BRI985/00 zowel met als zonder snoer gebruiken. Ik ga voor de draadloze optie zodat er geen snoer aan te pas komt. Voor ik het apparaat draadloos kan gebruiken, moet ik het eerst 1x volledig opladen. Dit duurt ongeveer 1u30. Het witte lampje knippert tijdens het opladen en wanneer het niet meer knippert is het IPL-toestel klaar voor gebruik. Eens volledig opgeladen gaat de batterij honderden flitsbeurten mee voor je het opnieuw moet opladen.

De juiste lichtintensiteit

Philips Lumea BRI9985/00

Een extra hulpje is de SmartSkin-sensor, een huidtintsensor die mijn huidtint leest aan het begin van en tijdens elke sessie om me te helpen de juiste lichtintensiteit te kiezen. 24 uur voor ik met de behandeling start moet ik een al een test doen om de meest aangename lichtintensiteit te bepalen. Ik probeer elke lichtintensiteiten op een verschillende zone van mijn benen uit zoals voorgeschreven. Eerst behandel ik een gebied op stand 1 en zo schuif ik door naar stand 5, de maximale lichtintensiteit. De dag nadien controleer ik mijn huid. Geen irritatie of uitslag, ik gebruik de 4de stand. Welke stand jij gebruikt hangt uiteraard af van je huid en van welke stand jij zelf het aangenaamste vindt.

Eerste en tweede behandeling

Philips Lumea BRI9985/00

Even de handleiding doorbladeren, want het is de eerste keer dat ik een semi-definitief epileerapparaat gebruik en ik wil zeker zijn van een correct en veilig gebruik. In de handleiding staat alles stap voor stap beschreven, van de aanbevolen behandelschema’s tot het onderhoud van het toestel. Ik hoef me dus geen zorgen te maken. Voor een efficiënte werking raadt Philips me aan om voor de eerste 4 sessies elke twee weken een behandeling te doen. Nadien volstaat één behandeling om de 4 weken en dit moet ik 8 keer doen. Nadien zouden de haartjes vanzelf 6 maanden moeten wegblijven. Het is nog te vroeg om dit te bevestigen, maar ik kijk er alvast naar uit!

Om mijn benen te behandelen, volg ik enkele eenvoudige stappen.

  • Stap 1: mijn benen scheren
  • Stap 2: mijn benen reinigen en droog maken
  • Stap 3: de gewenste lichtintensiteit kiezen

En dan bevestig het lichaamsopzetstuk op het toestel en druk op de aan-knop om de Philips Lumea in te schakelen. Ik druk het toestel stevig tegen mijn huid en wacht tot het witte lampje gaat branden. Dit lampje geeft aan dat er voldoende contact is met mijn huid en ik kan gaan flitsen. Goed om weten: je kan de flitsknop ook telkens induwen en loslaten wanneer je een gebied behandelt, maar voor mijn benen is het handiger om te schuiven.
De tweede behandeling volgt twee weken later zoals voorzien. Ik heb ook de Lumea-app van Philips op mijn smartphone gezet. Handig, want het is zowel een geheugensteuntje als een database met tips.

Makkelijk onderhoud

Philips Lumea BRI9985/00

Na elke behandeling is het belangrijk om het lichtvenster en de gebruikte opzetstukken schoon te maken. Eens het toestel afgekoeld is, neem ik er het bijgeleverde doekje bij. Ik maak het doekje wat vochtig en reinig eerst het lichtvenster en nadien alle oppervlakken van de gebruikte opzetstukken. Laten drogen en ik ben klaar!

Het verdict

Philips Lumea BRI9985/00

Het Philips Lumea BRI958/00 IPL-toestel is een pijnloze oplossing voor het langdurig verwijderen van haartjes. Voor wie graag de lente ingaat met gladde benen en geen zin heeft om zich doorheen het jaar een paar keer per week te scheren is het een echte aanrader. Ik som de voor- en nadelen nog even voor je op:

👍Knap design met een luxueuze look
👍 Veilig gebruik dankzij de SmartSkin-sensor
👍 De behandeling duurt niet lang
👍 Keuze uit twee behandelmodi: drukken en flitsen of schuiven en flitsen
👍 Er is een gratis Philips Lumea-app beschikbaar die je advies geeft en je aan je sessies herinnert
👍 Geleverd met 4 opzetstukken, één klik volstaat om ze te verwisselen
👍Draadloos gebruik mogelijk
👍Makkelijk onderhoud met het meegeleverd doekje
👍 Geleverd met een mooi reisetui

👎Het toestel is niet geschikt voor gebruik op een donkere huid.

Philips Lumea BRI9985/00

Philips Lumea BRI985/00

In hetzelfde thema

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Dit is het moment om nog eens echt werk te maken van je goede voornemens! Ben je vast van plan om opnieuw een pak fitter en gezonder door het leven te gaan? Meer en gerichter bewegen, bewuster en evenwichtiger eten en eventueel ook je bloedsomloop actief stimuleren:...

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...