Home    Thuis    Test: de Nilfisk Select Pet Care-sledestofzuiger

Test: de Nilfisk Select Pet Care-sledestofzuiger

Heb je een huisdier? Dan weet je perfect waarover ik het heb: de hond brengt vuil mee naar binnen, de kat laat haren achter op de bank of spreidt korrels van de kattenbak in het rond … Met zo’n harige huisgenoot wordt je vloer veel sneller vuil, dat is een feit! Nilfisk heeft een oplossing in de vorm van zijn Select Pet Care sledestofzuiger. Is het toestel iets voor jou? Dat ontdek je hier!

DoorFlorence

door | 23 februari | Thuis

Eerste kennismaking

In de doos vind ik de verschillende onderdelen van de Nilfisk-sledestofzuiger: de behuizing, de steel, de slang en de zuigmond. In een paar klikken monteer ik de verschillende onderdelen en heb ik een gebruiksklare stofzuiger. Ik hoef niet eens een zak aan te brengen, want die zit er al in. Geweldig!

Voor een sledemodel vind ik de stofzuiger vrij zwaar om te dragen, maar daardoor staat hij natuurlijk ook stevig op de grond en valt hij niet om bij de geringste bruuske beweging. Mijn oog valt op een kleine “+” en “-” op de behuizing: ik kan de zuigkracht dus naar wens aanpassen, afhankelijk van het soort vloer en de hoeveelheid vuil. Heel handig!

De test: op harde vloeren en tapijten

Afhankelijk van de gekozen zuigkracht maakt de stofzuiger meer of minder lawaai. In de maximumstand is hij zeer luidruchtig, maar bij een lager vermogen is het lawaai draaglijker.

Ik begin met de keuken te stofzuigen, de plek die het snelst vuil wordt. Mijn keukenvloer is betegeld, dus ik zet het pedaaltje op de zuigmond op ‘harde vloer’. Ik ben best tevreden met het resultaat, de stofzuiger zuigt het vuil correct van de vloer. Dan ga ik verder met de tapijten, heuse stofnesten. Het pedaaltje gaat in ’tapijt’-stand. Ook hier is de zuigkracht soepel: ik hoor kruimels en ander vuil door de stofzuigersteel gaan. Ik geef toe: dat stemt me erg tevreden.

Mini-turboborstel

Liggen je bank en kussens vol met haar? Ik weet wat het is, want ik let op de hond van mijn ouders als zij met vakantie zijn! Met de mini-turboborstel, die deel uitmaakt van de standaarduitrusting van de Nilfisk Select Pet Care, los je het probleem in een handomdraai op: hij verwijdert haar en ander vuil van je meubels in één efficiënte beweging.

Veel bijgeleverde hulpstukken

Nilfisk levert diverse handige hulpstukken bij deze sledestofzuiger. Naast de hoofdzuigmond bevat de doos ook een zuigmond speciaal voor parket. De borstelharen zijn inderdaad zachter en beschadigen mijn vloer dus niet. Een andere verrassing is de extra zak die erbij zit. Als de eerste vol is, hoef ik dus niet meteen een nieuwe zak te kopen.

Tot slot bevat de stofzuiger nog 3 opzetstukken: een ronde miniborstel, een kleine zuigmond en een kierenzuiger. Daarmee kan ik ook smallere plekjes of kleinere oppervlakken aanpakken, zoals in mijn auto.

Geen vieze luchtjes meer

Tussen de bijgeleverde accessoires ontdek ik een set van 5 lavendel luchtverfrissers. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar na een bepaalde gebruiksduur geeft mijn stofzuiger een behoorlijk onaangename geur af, en dat bederft het plezier van een schoongemaakt huis.

Dankzij een geurstaaf behoren die nare luchtjes tot het verleden! Hoe werkt het? Zodra je de zak vervangt, doe je er gewoon een nieuwe geurstaaf in en klaar is kees!

Mijn verdict

Van alle soorten stofzuigers zijn sledemodellen naar mijn mening de meest doeltreffende om vuil te verwijderen, en de Nilfisk Select Pet Care doet zijn werk goed. Met het grote aantal meegeleverde hulpstukken kun je bovendien ook andere soorten oppervlakken reinigen: sofa’s, auto’s, meubels,… Het is dus een goede hulp voor een efficiënte schoonmaakbeurt, vooral als je huisdieren hebt!

Nilfisk Select Pet Care

In hetzelfde thema

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

In stijl terug naar school, naar het werk of aan de work-out? Deze nieuwe premium hoofdtelefoons en oortjes staan je niet alleen beeldig, met hun glasheldere klank geven ze ook je intrinsieke motivatie vast en zeker een stevige boost.No more noise De draadloze...