Home    Thuis    Test: Philips Somneo-ontwaaklamp

Test: Philips Somneo-ontwaaklamp

De Philips Somneo-ontwaaklamp simuleert zonsopgang en zonsondergang om je te helpen om ’s morgens wakker te worden of ’s avonds in te slapen. Ik heb hem enkele dagen uitgetest. Benieuwd of hij deed wat hij moest doen? Lees hieronder wat ik ervan vond!
DoorFlorence

door | 3 november | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Installatie & configuratie

Ik heb de zonsopgangsimulator van Philips op mijn nachtkastje gezet. Om hem te configureren had ik zelfs geen gebruiksaanwijzing nodig. Het gebruik is heel intuïtief dankzij het touch screen waarmee je de tijd, de lichtsterkte, het geluidsniveau en al de rest heel snel en zonder moeite kunt instellen. Nadat ik de tijd had ingesteld, heb ik de wekker gezet om 8 uur.

Vervolgens kon ik nog de lichtsterkte instellen en een omgevingsgeluid voor bij het ontwaken. Er zijn verschillende geluiden beschikbaar, maar ik koos voor vogelgezang om heel zachtjes wakker te worden. Goed om te weten: je kan ook wakker worden met de radio.

Wakker worden

Heel bijzonder aan de Philips Somneo: hij licht geleidelijk aan op voor het tijd is om wakker te worden. Het geluid hoor je pas op het ingestelde tijdstip. Omdat ik als wekker gewoonlijk mijn gsm gebruik, moet ik toegeven dat ik de eerste keer een beetje verrast was toen ik zag dat de Philips-wekker al oplichtte voordat ik moest opstaan.

Maar eenmaal ik eraan gewend was, vond ik het wel OK. Ik merk vooral dat ik veel minder bruusk wakker word als met het geluid van mijn gsm. Met deze Philips-wekker kom ik geleidelijk aan uit mijn slaap terwijl ik daarvoor letterlijk uit bed sprong toen het alarm afging. Nu neem ik rustig de tijd om wakker te worden en begin ik mijn dag veel meer ontspannen.

Mijn nieuwe nachtlampje

De Philips Somneo doet niet alleen dienst als wekker, hij is ook mijn nieuwe nachtlampje. Het voordeel ten opzichte van klassieke lampjes? Je kan de lichtsterkte instellen volgens je eigen voorkeur. En omdat ik altijd nog even lees voordat ik ga slapen, zet ik de lichtsterkte op het maximum. Dankzij die 2-in-1-functie kan ik mijn oude lampje wegdoen zodat ik meer plaats heb op mijn nachtkastje.

Andere handige functies

Goed nieuws voor de mensen die soms moeilijk in slaap geraken!  Met dit apparaat kan je je ook ontspannen zodat je ’s avonds makkelijker in slaap valt. Hoe? Dankzij de door het licht geleide ademhaling of de mogelijkheid om het licht geleidelijk aan automatisch te laten dimmen.

Af en toe luister ik graag naar de radio. Om mijn telewerkdagen wat op te fleuren, heb ik op de Philips Somneo mijn favoriete radiozender geprogrammeerd en kan ik naar muziek luisteren terwijl ik telewerk. Cool!

De lichtwekker Philips Somneo is voorzien van een handige USB-poort waarmee ik mijn gsm kan opladen. En omdat ik dat gewoonlijk ’s nachts doe, vind ik dat bijzonder handig. Ik sluit hem gewoon aan op mijn nieuwe wekker en ’s morgens is hij helemaal klaar om een nieuwe dag te beginnen; De AUX-ingang maakt van deze wekker een speaker. Je kan hem bijvoorbeeld op je smartphone of MP3 aansluiten om naar je favoriete muziek te luisteren. Handig!

Het verdict ?

Ik was aangenaam verrast door de Philips Somneo-ontwaaklamp. Ik had nog nooit een apparaat getest dat zo makkelijk is om te configureren en gebruiken. Al jaren gebruik ik mijn gsm als wekker, maar nu heb ik een nieuwe manier gevonden om te ontwaken: zachter en efficiënter tegelijk.

Philips Somneo 

In hetzelfde thema

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Dit heb je nodig voor het ultieme nieuwjaarsfeest

Zin om het nog eens goed te laten knallen? Het is pas echt feest met speakers die iedereen in de juiste mood brengen en zelf ook urenlang kunnen blijven gààn. En als je dan toch nieuwe herinneringen aan het maken bent: een camera die alle actie voor de eeuwigheid...

Canon EOS M50 Mark II: de test

Canon EOS M50 Mark II: de test

De Canon EOS M50 Mark II wordt voorgesteld als een zeer geschikte camera voor content creators of beginnende beeldmakers. Maar is hij dat ook echt? Ik testte hem uit voor mijn vlogvrienden. Mijn bevindingen lees je hieronder. Gebruiksgemak Canon EOS M50 Mark II Het...

Voor jou getest: de DJI Action 2

Voor jou getest: de DJI Action 2

Snowboarden, mountainbiken, wandelen, ... Met een action camera leg je al je acties vast. Ik heb nooit eerder een action cam gehad, maar mocht als primeur de supercompacte DJI Action 2 action cam een weekje testen. Benieuwd naar het verdict?  Supercompact en...