Home    Thuis    Uitgetest: Miele Triflex HX2 Performance-steelstofzuiger

Uitgetest: Miele Triflex HX2 Performance-steelstofzuiger

Ik heb 2 jaar geleden de eerste snoerloze Miele-steelstofzuiger, de Triflex HX1, mogen uittesten en ik was toen aangenaam verrast. Daarom ben ik nu ook zo laaiend enthousiast om de nieuwe Triflex HX2 even onder de loep te nemen. Ik kan niet wachten om mijn huis met dit toestel helemaal schoon te maken. Hieronder lees je mijn volledige verslag en of deze steelstofzuiger van Miele mij goed is bevallen.

DoorShana

door | 29 juli | Thuis

Verplaatsbare motor

MIELE

Ik zal meteen beginnen met de allerleukste feature aan deze steelstofzuiger! De Miele Triflex HX2 Performance is namelijk voorzien van een 3-in-1 design. Ik kan deze steelstofzuiger op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld met de motor beneden als ik mijn vloer reinig, zodat het gewicht laag zit en mijn stofzuiger comfortabel in mijn hand ligt.

Voor kleine pauzes, plaats ik hem dan gewoon rechtop, zo kan hij nooit omvallen. Of ik kan ook de motor bovenaan zetten als ik makkelijker onder mijn sofa wil geraken. Het voelt dan wel ietsjes zwaarder aan omdat het gewicht van de motor mijn pols meer belast. Ik heb nu nog enkele ruimtes te reinigen, dus besluit hem weer onderaan te plaatsen.

Handige accessoires bijgeleverd

MIELE

Ik kan deze Miele HX2 ook gebruiken als kruimeldief. Enkel met de verstelbare PowerUnit, zonder steel dus. En daarop kan ik dan de kierenzuiger op bevestigen om tussen de kussens van mijn sofa te stofzuigen of gebruik ik de meubelborstel om mijn kasten af te stoffen. Ik heb ook nog de compacte handborstel om bijvoorbeeld mijn autostoelen mee schoon te maken of de reliëfborstel om de kruimels en de pluisjes uit mijn sofa weg te halen. Kortom, hij kan elke vloer en elk oppervlak aan!

De eerste schoonmaakbeurt

MIELE

Zoals ik al verwachtte, verloopt de eerste schoonmaakbeurt vlekkeloos. Dankzij de brede borstel maak ik grote oppervlakken schoon in een handomdraai. Wat een zalig toestel, echt een droom! De stofzuiger kan zich in elke bocht wringen en is héél flexibel. Het mondstuk van de borstel is ook verlicht, ideaal om bijvoorbeeld te zien waar het stof ligt en geen kruimeltje te missen.

Met extra accu

MIELE

En qua autonomie? Daar ben ik zeer tevreden mee. Met deze steelstofzuiger kan ik heel mijn huis reinigen zonder dat ik de batterij hoef op te laden. Hij beschikt over 3 modi (Min., Eco en Max.) en op Min.-modus gaat dit toestel zo’n 60 minuten lang mee. Let op: in Max.-modus houdt de batterij het slechts een kwartiertje vol, wat logisch is. De Triflex HX2 Performance wordt bovendien geleverd met een tweede extra batterij, wat de autonomie verdubbelt tot maximum 120 minuten.

Eenvoudig te legen

MIELE

Als ik gedaan heb met het stofzuigen, leeg ik het stofreservoir. Da’s heel eenvoudig: ik draai het deksel lichtjes naar links en zodra ik het reservoir in mijn handen heb, draai ik het deksel naar links, in de richting van de pijl, en gaat het onderste deel van het reservoir open. Zo valt het stof meteen in mijn vuilbak.

En om lange haren uit de borstel te halen, kan je je mes of schaar in het voorziene gleufje plaatsen en zo het haar doorknippen. Easy peasy!

En, tevreden?

MIELE

Tuurlijk! Miele heeft met zijn Triflex HX2 Performance nogmaals bewezen dat schoonmaken ook plezierig kan zijn. Ik ben een hele grote fan van deze steelstofzuiger. Hij beschikt over alle nodige toebehoren om elke ruimte in mijn huis schoon te maken, hij is voorzien van een grote autonomie en hij is ook nog eens supergebruiksvriendelijk. Dit toestel is dus met glans geslaagd voor de test!

 

 

MIELE

MIELE TRIFLEX HX2 PERFOMANCE

In hetzelfde thema

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie ... en geniet van elk...