Home    High Tech    De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

Deze week kreeg ik de kans om de Sony Vlog ZV-1 uit te proberen, plus het pack dat speciaal werd ontworpen voor vlogfanaten. Wil je weten wat ik ervan vond en of hij wel echt geschikt is om leuke filmpjes te maken? Lees dan zeker verder!

Par Luca

door | 15 december | Beeld & Geluid, High Tech

In de doos

Bij het openen van de doos zie ik dat er een echte vloggerskit in zit! De compacte en superlichte Sony ZV-1, uiteraard, maar ook een handgreep annex statief, een wind muff voor de microfoon, een oplaadbare batterij, een micro-USB-kabel, een draagriem en ten slotte een soepele hoes om het apparaat overal mee naartoe te nemen.

In een mum van tijd zit alles in elkaar dus ik kan meteen aan de slag!

De fotocamera

De Sony Vlog ZV-1 is klein en ligt goed in de hand. Zijn uitstekende grip voorkomt dat hij op de grond valt. De knop om de opname te starten is vrij groot, je kan hem met je ogen dicht gebruiken.

Maar de echte troef van deze camera is zijn multihoek LCD-scherm: in de selfiemodus kan je het omdraaien om te zien wat je aan het filmen bent. Bovendien brandt tijdens het filmen een rood lampje. Je zal het dus nooit meer meemaken dat je dacht dat je iets aan het filmen was terwijl dat helemaal niet het geval was!

De camera filmt in 4K HDR, ideaal voor getrouwe beelden die alles weergeven tot in de kleinste details.

De functionaliteiten van de Sony VLOG ZV-1

Als de Sony VLOG ZV-1 de titel van ideaal apparaat om te vloggen verdient, dan dankt hij die niet alleen aan de accessoires, maar ook en vooral aan zijn superhandige functionaliteiten:

  • Het scherpstellen wordt beheerd door een IA die automatisch het gezicht en de ogen detecteert zodat je in je hele filmpje duidelijk te zien bent.
  • Met de Bokeh Switch-knop kan je de achtergrond even blurren, wat echt heel handig is als je de aandacht wil vestigen op wat je vertelt en niet zozeer op wat er achter jou te zien is.
  • Maak je video’s om een product te presenteren? Dan zal de optie productpresentatie je zeker bevallen. Die zorgt er immers voor dat de scherpstelling even verandert als je de camera in de buurt van een product brengt. Dus geen presentatiefilmpjes meer waarin je de producten amper ziet!
  • Het soft-skin effect maakt je huid mooier. Kleine onregelmatigheden vallen minder op, wat heel handig is voor mensen die bang zijn voor een camera die in 4K filmt…
  • Je foto’s en video’s doorsturen naar je smartphone of sociale netwerken was nog nooit zo makkelijk dankzij de Imaging Edge Mobile. Filmen, doorsturen en posten!

De handgreep om te filmen

De meegeleverde VCY-SGR1 handgreep is een echte troef om in de beste omstandigheden te kunnen filmen! Je hoeft het apparaat gewoon aan de handgreep te bevestigen. En met een eenvoudige druk op de knop verander je de schuinte van de handgreep. Op de handgreep zit een knop om foto’s te nemen, een movie knop om te beginnen en te stoppen met filmen en ten slotte een knop om in te zoomen. Handig, want het inzoomen gebeurt heel zacht.

Wil je de camera gebruiken om vaste filmpjes te maken bij je thuis? Presenteer of test je producten? Dat komt dan goed uit want als je de handgreep uitklapt verandert hij in een statief! Kortom, de handgreep is het ultieme accessoire voor al je filmpjes!

De wind muff

Zoals ik al zei, wordt het apparaat geleverd met een speciaal accessoire om buiten geluidsopnames te maken van de beste kwaliteit Je hoeft de wind muff enkel op de daartoe voorziene plaats bovenop het apparaat te zetten, nadat je de kap hebt verwijderd. Gedaan dus met filmpjes waarin je alleen het geluid van de wind hoort en de rest onverstaanbaar is! De wind muff maakt het verschil en is echt handig. Je weet immers nooit op voorhand wat voor weer het wordt als je gaat vloggen.

 

Nu ik de Sony VLOG ZV-1 heb uitgeprobeerd, moet ik zeggen dat ik echt onder de indruk ben van wat hij allemaal kan. Met zijn functionaliteiten en accessoires is hij het ideale apparaat voor iedereen die graag filmpjes maakt!

 

SONY ZV-1 VLOG PACK

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de NIKON Z6 ii-systeemcamera

Voor jou getest: de NIKON Z6 ii-systeemcamera

Deze maand heb ik de kans gekregen om de Nikon Z6 ii met standaardlens en adapter uit te proberen. Deze Full Frame-systeemcamera is de perfecte opvolger van mijn klassieke spiegelreflexcamera! Waarom? Check mijn bevindingen over deze systeemcamera van Nikon.Wat zit er...

Een DAB+ radio waarmee je stralend wakker wordt

Een DAB+ radio waarmee je stralend wakker wordt

Als je dan toch uit de veren moet, kan je het even goed op een leuke manier doen. De kristalheldere klank van een DAB+ wekkerradio kan alvast helpen om de pijn van het opstaan te verzachten. Of voel je meer voor een DAB+ radio in je keuken of voor een toestel dat je...

Vind de digitale camera die bij jou past

Vind de digitale camera die bij jou past

Er bestaan intussen heel wat verschillende types analoge en digitale fototoestellen. We zetten even alle digitale soorten op een rij, zodat je weet naar welke modellen moet uitkijken als jij straks de perfecte camera zoekt om die mooie zomer vast te leggen...