Sage Creatista Uno-koffiemachine: getest en goedgekeurd

  Tot mijn groot plezier mocht ik de Sage Creatista Uno-koffiemachine enkele dagen uitproberen. Ik ben zowat verslaafd aan koffie, dus ik was heel benieuwd. Wat ik ervan vond? Dat lees je hieronder!
DoorFlorence

door | 1 oktober

Unboxing

In de doos vind ik de machine, een melkpot, de gebruiksaanwijzing en een assortiment Nespresso-capsules. Ik kan niet wachten om al die soorten uit te proberen! Ik installeer de machine onmiddellijk op het aanrecht. Ze oogt sober en elegant, maar ook indrukwekkend. De koffiemachine van Sage heeft een reservoir van 1,5 liter, genoeg dus om koffie te zetten voor het hele gezin. Top! Op het eerste gezicht is het gebruik van deze koffiemachine niet echt intuïtief. Even in de handleiding kijken en het wordt snel duidelijk hoe ik ze in gang moet zetten.

De test

Voordat ik mijn eerste kopje zet, spoel ik de machine even door. Ik vul het waterreservoir, zet de machine aan en zodra de knoppen niet meer knipperen, is ze klaar voor gebruik. Om koffie te zetten doe je gewoon hetzelfde, alleen moet je dan een capsule in de machine doen. Ik kies een capsule uit het bijgeleverde Nespresso-assortiment. En omdat ik nooit koffie zonder melk drink en nogal nieuwsgierig ben aangelegd, besluit ik om meteen ook het stoompijpje uit te proberen. Het resultaat is eerder bevredigend: het lijkt wel of mijn cappuccino door een professional is gemaakt. Heer-lijk!

De troeven

Heel handig aan deze koffiemachine is het bedieningspaneel. Je kan niet alleen de sterkte van je koffie kiezen (Ristretto, Espresso of Lungo), maar ook het melkschuim regelen: de intensiteit van het schuim en de temperatuur. Nog een troef? Het grote reservoir! In het algemeen vind ik de waterreservoirs van koffiemachines nogal klein. Je moet ze te vaak vullen naar mijn zin. Maar met de Creatista Uno is dat niet het geval, tot mijn grote opluchting! Ik kan onmiddellijk koffie zetten zonder eerst te moeten controleren of er nog genoeg water in zit. De machine waarschuwt je als ze moet ontkalkt worden en als je het stoompijpje moet schoonmaken. Waarom? Als je dat regelmatig doet, gaat je machine langer mee.

Het verdict ?

Niets zo heerlijk als een kopje Nespresso-koffie! Dus ja, deze machine van Sage viel wel in de smaak. Natuurlijk hangt de smaak van de koffie niet alleen af van de machine, maar ook en vooral van het soort capsules dat je gebruikt. Dankzij de melkschuimfunctie biedt dit apparaat meer mogelijkheden dan een gewone koffiemachine. Vanwege haar vrij imposante formaat en haar grote waterreservoir, is deze machine misschien iets minder geschikt als je bijvoorbeeld de enige koffiedrinker in huis bent.

Sage Creatista Uno

In hetzelfde thema

De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

Samsung overtreft met zijn tweede generatie Quantum Dot OLED-tv's zowaar al het positieve van hun voorgangers. Met schermformaten van 55" tot 97" biedt ook de gloednieuwe 4K OLED G-serie van LG eens te meer het beste van het beste. Samsung OLED S95C: ervaar het...