Home    Schoonheid & Welzijn    Voor jou getest: de SenseIQ-stijltang en SenseIQ-haardroger van Philips

Voor jou getest: de SenseIQ-stijltang en SenseIQ-haardroger van Philips

Philips heeft onlangs een stijltang en haardroger uitgebracht met revolutionaire SenseIQ-technologie. Deze is ontwikkeld om het haar zo goed mogelijk te beschermen. Om de prestaties van deze veelbelovende technologie te checken, kreeg ik de kans om deze twee toestellen te testen.
DoorFlorence

door | 10 mei | Schoonheid & Welzijn

Ik ontdek het SenseIQ-assortiment

Door de dozen met de stijltang en de haardroger te openen, ontdek ik twee mooie witte apparaten met elegante roze accenten. Met hun origineel ontwerp zijn deze stijltang en föhn echte blikvangers. Het geeft me zin om ze meteen te gebruiken.

Ik ontdek dat de haardroger wordt geleverd met 3 zeer verschillende maat- en vormtips. En ik merk dat de stijltang aan elke kant een inkeping heeft. Ten slotte hebben beide apparaten een ‘SenseIQ’ -label. Ik kijk er naar uit om deze toestellen samen met jullie te ontdekken.

De SenseIQ-technologie uitgelicht

Wat is SenseIQ-technologie? Dit is een technologie die is ontwikkeld werd om je haar optimaal te beschermen en de natuurlijke hydratatie te behouden. Hiervoor hebben de stijltang en haardroger allebei een ingebouwde SenseIQ-sensor.

Hoe het werkt ? Voor een persoonlijke ervaring analyseert de sensor continu de temperatuur van je haar. Vervolgens past het automatisch de temperatuur aan om te voorkomen dat je haar oververhit raakt. Deze temperatuurdetectie en -aanpassing beschermt uiteindelijk het haar tijdens het steilen of drogen en behoudt de natuurlijke hydratatie. Tot 70 % bij de stijltang en tot 90 % bij de haardroger.

Test n°1: de haardroger

Na het douchen begin ik met het testen van de haardroger. Van de drie beschikbare opzetstukken, besluit ik om de diffuser aan het apparaat te bevestigen. Omdat mijn haar vrij dun is, is het ideaal om volume in het haar te creëren. Als je krullend haar hebt, is de diffuser ook aan te raden voor het creëren van mooigevormde krullen.

De haardroger heeft twee snelheden en drie droogmodi: Zacht voor extra bescherming, Drogen voor dagelijks gebruik en Snel voor hogere temperaturen. Omdat ik fijn haar heb, beslis ik om mijn haar op de eerste snelheid te drogen met de föhnmodus. Na een paar minuten gebruik is mijn haar droog en voller. Top!

Goed om weten: naast de diffuser heeft de haardroger ook een droogmondstuk en een concentrator. Terwijl de eerste 360​° draait om de werking van de SenseIQ-sensor te optimaliseren en een hogere druk biedt, heeft de laatste een opening van 11 mm, die de luchtstroom focust voor een nauwkeurigere vormgeving. Je hoeft alleen nog maar het opzetstuk te kiezen dat het beste bij jou past.

Test n°2: de stijltang

Nu mijn haar droog is, kan ik meteen de stijltang uitproberen. Deze biedt drie standen, afhankelijk van elk haartype: Snel voor dik of krullend haar, Normaal voor haar met veel textuur of licht golvend haar en Zacht voor fijn, licht of gekleurd haar. In mijn geval is er geen twijfel mogelijk: de zachte modus. Goed nieuws: om je haar te beschermen wordt SenseIQ geactiveerd in de drie modi.

Hoewel mijn haar glad is, omdat het dun en licht is, heeft het de neiging hier en daar kleine krullen te vormen en dat vind ik niet fijn. Om dit te voorkomen is de stijltang mijn favoriete bondgenoot. Nauwelijks ingeschakeld en de Philips SenseIQ-stijltang is klaar voor gebruik: ze warmt op in slechts 15 seconden! Handig als je gehaast bent.

Tijdens het gebruik merk ik dat de platen heel makkelijk over mijn haar glijden. Ze hebben inderdaad een speciale antifrictiebehandeling. Ik win veel ​​tijd! Hoe zit het met de statische elektriciteit? Dankzij het tetraionische systeem worden miljoenen ionen vrijgegeven door de vier speciale jets die aan beide zijden van de stijltang ingebouwd zijn. Het resultaat? Er is geen statische elektriciteit en mijn haar is glad en glanzend.

Een extra troef: de SenseIQ-stijltang wordt geleverd met een oprolbaar etui, dat dient als hittebestendige mat. Hierdoor bescherm ik de stijltang niet alleen als ik ze niet gebruik, maar neem ik ze ook makkelijk mee.

Het verdict?

Met haar SenseIQ-technologie zorgt Philips voor een revolutie in de wereld van haarverzorgingsapparaten. Mijn ervaring met de stijltang en de haardroger was heel overtuigend. En naast hun efficiëntie, zijn deze toestellen ook een lust voor het oog.

Philips BHD628/00 SenseIQ

Philips BHS830/00 SenseIQ

In hetzelfde thema

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

Koptelefoon op, oortjes in … en genieten maar!

In stijl terug naar school, naar het werk of aan de work-out? Deze nieuwe premium hoofdtelefoons en oortjes staan je niet alleen beeldig, met hun glasheldere klank geven ze ook je intrinsieke motivatie vast en zeker een stevige boost.No more noise De draadloze...