Test: de AEG AP81A25ULT-steelstofzuiger onder de loep

Ik leef graag in een propere omgeving en dat is de reden waarom ik elke dag wel een keer of twee mijn woonkamer en keuken stofzuig. Nooit geen stofje te bespeuren! Ik was natuurlijk in de wolken toen ik te horen kreeg dat ik de nieuwe AEG AP81A25ULT-steelstofzuiger mocht uittesten. Ik had er al veel goeds over gehoord. Benieuwd of mijn nieuwe schoonmaakbuddy de test heeft doorstaan?

Door Shana

door | 11 februari | Thuis

Set met handige accessoires

Serie 8000Deze stofzuiger wordt geleverd met een Extra UltimatePower-mondstuk met zachte roller, om mijn harde vloeren schoon te maken. Hij verwijdert zowel fijn stof als grote vuiltjes in één keer. De roller in het mondstuk polijst mijn vloer heel zachtjes: zie eens hoe hij schittert. Leuk om te weten: deze zuigmond is voorzien van ledverlichting. Ik hoor je al denken ‘wie stofzuigt er nu in het donker?’ Wel, dat is vooral om het stof nog beter te zien liggen op de vloer. Zo kan ik echt het kleinste vuiltje in elke hoek verwijderen.

Bovendien zit er ook nog een PetPro-zuigmond bij. Da’s echt ideaal als ik dierenharen wil opzuigen van mijn kussen of de sofa. Daarnaast vind je ook nog andere praktische toebehoren in de doos terug als een kierenzuiger (voor tussen de zetels), een kleine en grote meubelzuigmond (voor op de kasten), een mini turbo borstel… Kortom, de nodige accessoires voor een spik en span huis, in mijn geval. In dat allemaal in een mooie houder om alles mooi op te bergen!

Schoonmaakbeurt nr. 1

aegZiezo, ik kan eraan beginnen. Waw, ik ben alvast aangenaam verrast: zo’n licht en zeer wendbaar toestel, zeg! Het gewicht van deze steelstofzuiger rust wel op mijn hand, maar het voelt echt niet zwaar aan. Hij neemt mooi zijn bochten en blijft nooit hangen. De voet draait ook makkelijk mee in alle richtingen. Hij geraakt ook eenvoudig in de hoeken en onder mijn meubels. Ja hoor, deze AEG-steelstofzuiger kan volledig plat tegen de grond gaan. Perfect voor onder mijn kasten dus!

En last but not least, ik kan zowel mijn vloer, tapijten als mijn parket hiermee stofzuigen. Hij is geschikt voor alle vloersoorten! En als ik kies voor de ‘Automodus’ past dit toestel op intelligente wijze zijn zuigvermogen aan het soort ondergrond aan. Zo moet ikzelf aan niets denken en wordt elke oppervlakte efficiënt gereinigd. En als ik dat wens, kan ik natuurlijk ook zelf de zuigkracht bepalen.

Met geïntegreerde kruimeldief

kruimeldiefToen ik de zetels van mijn auto eens grondig wou schoonmaken, heb ik deze AEG-steelstofzuiger in één klik in een kruimeldief veranderd en de klus was snel geklaard. En voor de hoeken van mijn plafond en mijn deurlijsten? Da’s een fluitje van een cent: ik haal de zuigmond eraf en krijg zo een lange buis waarmee ik elke hoek kan bereiken.

Van boven tot beneden stofvrij

batterij
Met één oplaadbeurt kan ik heel mijn huis reinigen. Dat is vooral te danken aan de verwisselbare batterij van de nieuwe AEG 8000-steelstofzuiger. Zo’n batterij heeft een accu van 2500mAh waarmee ik wel tot 60 minuten kan stofzuigen (dat hangt natuurlijk wel af van de krachtstand en de gebruikte accessoires).

Weg die vervelende haren

brush clean
Heb jij ook last van al die lange haren die op je vloer belanden en zich nadien rond je borstelrol wikkelen? I know the struggle! Maar dankzij de BrushRollClean™ zijn die irritante achtergebleven haren en draadjes verleden tijd. Dankzij deze unieke technologie maak ik de borstelrol schoon door op het pedaal op de bovenkant van het mondstuk te drukken. Wat een gemak!

Reservoir makkelijk te legen

reservoir
Om het reservoir van mijn steelstofzuiger leeg te maken moet ik hem er met een simpele klik af halen, het dekseltje opentrekken en het stof in de vuilbak kieperen. Ik kan de filter ook wassen onder de kraan, indien nodig na verloop van tijd.

Punten op 10 voor AEG

stofzuiger
Deze AEG-steelstofzuiger is zijn prijs meer dan waard en is dus meer dan geslaagd voor de test! Mijn score: een dikke 9/10. Dit toestel is een geschenk uit de hemel voor elke schoonmaakfreak zoals ik. Hij is perfect voor een snelle, dagelijkse schoonmaakbeurt. Ik ben er zeer tevreden over, hij is stil en toch krachtig, ergonomisch, flexibel en wordt geleverd met handige accessoires. Ik wals nu door mijn huis terwijl ik schoonmaak. Ik ben meer dan fan! Ga jij er ook voor? 😍

 

aeg

AEG AP81A25ULT

In hetzelfde thema

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Elke week haal ik mijn emmer, dweil en reinigingsmiddel uit de berging om de vloeren schoon te maken. Maar deze keer pak ik het anders aan, want ik mag de de Black+Decker stoomreiniger testen. Of een stoomreiniger een goed alternatief is voor de emmer en de dweil? En...

Alles aan de kant, steelstofzuiger aan… en poetsen maar!

Alles aan de kant, steelstofzuiger aan… en poetsen maar!

Het feest is al voorbij… Hoe leuk en onvergetelijk het ook was, vandaag is het poetsen geblazen. Gelukkig is dat met een stevige steelstofzuiger zo gepiept. Nilfisk: robuust en wendbaar De nieuwe draadloze steelstofzuiger Nilfisk S1 Pet Care  (500 W) biedt een...

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Ga de uitdaging van Tournée Minérale aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. De ideale gelegenheid om aan je gezondheid en welzijn te werken, maar ook om nieuwe alcoholvrije drankjes te ontdekken! Wat is een mocktail? Een mocktail is een alcoholvrije...

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Deze maand was het stofzuigen geblazen, want ik mocht drie nieuwe steelstofzuigers van het merk Nilfisk testen: de S1 Home Plus, de S1 Allergy Plus en de S1 Pet Care Plus. Wat is het verschil en zijn er enkel plus-punten aan deze S1-reeks stofzuigers van Nilfisk? Ik...