Voor jou getest: de Rowenta X-plorer Serie 95 robotstofzuiger

Met een robotstofzuiger heb je altijd schone vloeren zonder dat je zelf een vinger moet uitsteken. Ik kreeg de kans om de Rowenta X-plorer Serie 95 te testen. Tof! Ik had nog nooit zo’n robotstofzuiger gebruikt, dus je kan je voorstellen hoe enthousiast ik was! Maar waren de resultaten wel net zo goed als die van een traditionele sledestofzuiger? Je ontdekt het hier!
DoorFlorence

door | 20 april | Thuis

Belangrijkste kenmerken van het apparaat

In de doos van de Rowenta X-plorer Serie 95 zitten verschillende elementen: het oplaadstation, de stofzuiger zelf, 3 soorten borstels, 2 dweilen (1 standaardmodel en 1 model speciaal voor dieren) en een zeer gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Vanwege de twee dweilen begrijp ik al gauw dat deze stofzuiger niet alleen stofzuigt, maar ook de vloer reinigt met water: 2 vliegen in één klap dus. Top!

Ik sta ook versteld van de grootte van het laadstation: heel compact en heel discreet. Ik kan het dus plaatsen waar ik maar wil zonder dat het iemand stoort. En dus krijgt het een plaatsje in het salon.

Met de 3 meegeleverde centrale borstels past de stofzuiger zich aan elk oppervlak aan. De turboborstel voor dieren bestaat uit twee materialen en verwijdert dierenharen en grof vuil. De precisieborstel van siliconen vangt lange haren en haartjes op en de zachte turboborstel is ideaal voor zeer fijne stofdeeltjes.

Ingebruikname van het apparaat

Het apparaat gebruiksklaar maken is heel eenvoudig: gewoon op het oplaadstation zetten en opladen. 4 uur opladen volstaat voor een volledige autonomie van 225 minuten. Intussen download ik de app ‘Rowenta X-plorer Series 75&95’ op mijn smartphone.

Zodra de stofzuiger is opgeladen, zet ik hem aan en volg ik de instructies van de app om hem te verbinden met mijn wifi-netwerk. Ik kan hem nu via de app programmeren en een gepersonaliseerde cartografie aanmaken voor een ultragrondige schoonmaakbeurt op maat van mijn interieur. Ziezo, de cartografie van mijn huis is klaar. Nu kies ik het actieterrein van de stofzuiger: alle kamers, enkele kamers of één specifieke kamer. Handig!

De prestaties van de Rowenta X-plorer Serie 95

Ik heb een witte keukenvloer die heel snel vuil wordt. De keuken is dan ook de beste plaats om mijn Rowenta robotstofzuiger uit te proberen. Ik vul eerst het afneembare waterreservoir en maak de dweil nat voordat ik ze onder het apparaat bevestig.

De stofzuiger verplaatst zich heel methodisch om geen enkel plekje over te slaan. Hij gaat netjes langs de muren en in de hoeken. En tot mijn grote verrassing zelfs onder de radiator! De kruimels en ander vuil verdwijnen zienderogen. Nog een andere troef zijn de 2 zijborstels. Zij draaien rond hun as en zijn dus ideaal voor de hoeken en de moeilijk bereikbare plaatsen.

En het geluid? Dat kan je vergelijken met dat van een afzuigkap op stand 1: je hoort hem wel, maar het blijft draaglijk. Terwijl mijn keuken wordt gestofzuigd, kan ik in de kamer ernaast rustig tv kijken zonder te worden gestoord.

En als de Rowenta X-plorer Serie 95 klaar is, dan keert hij automatisch terug naar zijn oplaadstation. Ik hoef dus niet meer mijn grote sledestofzuiger mee te zeulen door het hele huis. En daar ben ik heel blij om!

De schoonmaakresultaten

Ik ben onder de indruk van het eindresultaat: ik vind geen enkele kruimel meer op de vloer. En de vuilsporen? Ook die zijn verdwenen als sneeuw voor de zon!

Voor de zekerheid controleer ik de staat van de stofbak en de dweil. De dweil is grijs geworden en de filter zit vol allerhande vuildeeltjes: haren en haartjes, pluisjes en kruimels. Ik reinig de filter met de meegeleverde harde borsteltje en maak de stofbak leeg in de vuilnisbak. En de dweil? Die kan je gelukkig in de machine wassen op 40 ° en vervolgens weer hergebruiken!

Het verdict?

Mijn eerste schoonmaakbeurt met een robotstofzuiger heeft mij al overtuigd. Ik dacht eerst dat een robotstofzuiger nooit zo efficiënt kon zijn als een sledestofzuiger, maar met de Rowenta X-plorer Serie 95 moet ik mijn mening herzien. Hij is zelfs efficiënter! Bovendien stofzuigt hij niet alleen, hij dweilt ook. Wat wil je nog meer?

Rowenta X-plorer Série 95

In hetzelfde thema

De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

Samsung overtreft met zijn tweede generatie Quantum Dot OLED-tv's zowaar al het positieve van hun voorgangers. Met schermformaten van 55" tot 97" biedt ook de gloednieuwe 4K OLED G-serie van LG eens te meer het beste van het beste. Samsung OLED S95C: ervaar het...

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Tijdens het sporten, het werken of studeren, onderweg of gewoon lekker thuis: je gebruikt je Galaxy Buds de hele dag door. Maar hoe meer je iets gebruikt, hoe belangrijker het is om het goed te onderhouden. Zo gaan je Buds niet alleen langer mee, maar blijft ook de...